Ελασσόνα

Η θεατρική παράσταση «Ποιος Γελάει;» στην Ελασσόνα

Η θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡΟΔΟΤΕΣ, σε συνεργασία με το ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ κι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ για την ανάπτυξη της ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (ΔΙ.Κ.Ε.Ε.ΕΛ.) και σε συνδιοργάνωση με την ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ,  ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή για να σκορπίσει το γέλιο, που τόσο πολύ το χρειάζεται ο ταλαιπωρημένος από πολύμορφες κρίσεις σύγχρονος θεατής.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας και αφορά μια απόλυτα επίκαιρη κωμωδία της Κυριακής-Κορίνας Πάντου-Ζιάκου, με τίτλο: «Ποιος Γελάει;».

Η υπόθεση του έργου, τοποθετημένη χρονικά στις παραμονές της Πρωτοχρονιάς του  έτους 2035, προβάλλει μια δυναμική εικόνα του μέλλοντος, με μηνύματα, ωστόσο διαχρονικά. Ο χώρος δράσης  είναι ένα ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, όπου, με τη χρήση της Υψηλής Τεχνολογίας του Αύριο, διεξάγεται ένα απάνθρωπο πείραμα, σε βάρος των ανθρωπίνων συναισθημάτων. Η συγγραφέας, μέσα από τα κωμικά δρώμενα, αφήνει να φανούν τόσο οι ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει ο ολοένα εξαπλούμενος χειρισμός του ανθρώπου ως αντικείμενο, όσο και η αισιοδοξία της για τηναντοχή έως και  εξέγερση της Ανθρωπιάς…. εν τέλει.  Ευτυχώς!

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου  και την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» στην Ελασσόνα και ώρα 7μ.μ.

Τους ρόλους,κατά αλφαβητική σειρά, ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:Γεωργούλας Αναστάσιος,Γκόρη Αναστασία, Δημητριάδης Χρήστος,Διαμάντη Λαμπρινή,Ζιάκου Μαρία, Κακαβάνη Ελευθερία, Κακαρούνα Λευκοθέα, Μπλιούμη Ελένη, Πάσχου Δήμητρα, Συμεωνίδης Γεώργιοςκαι Τασίδου Αικατερίνη.

Τη σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια έχει η ίδια η συγγραφέας, Κυριακή –Κορίνα Πάντου- Ζιάκου.

Στην κατασκευή των σκηνικών είναι ο Νούσιας Αθανάσιος.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Previous ArticleNext Article