Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου με Μάκη Βορίδη: Η καινοτομία το κλειδί στις προκλήσεις της Δημόσιας Διοίκησης

«Ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού δημοσίου περνάει μέσα από την καινοτομία. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορεί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τον πολίτη αλλά και να συμβάλλει στη βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής ν. Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μετά την συνάντησή της με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού στη Λάρισα για το επιστημονικό συνέδριο με θέμα του «Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία» που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

«Η δημόσια διοίκηση πρέπει να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα, στην ιδιωτική οικονομία. Το επιβάλλει ο ρυθμιστικός και κανονιστικός της ρόλος. Μια ποιοτική δημόσια διοίκηση ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών, διευκολύνει την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και συντελεί στην κοινωνική ευημερία και εν τέλει στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο Δημόσιο Τομέα αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και τα τελευταία τρία χρόνια υλοποιήσαμε σημαντικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Με τον Υπουργό συζητήσαμε επίσης θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και πώς αυτά ρυθμίζονται μέσα από το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Βασικός στόχος του σχεδίου είναι ο εξορθολογισμός και η βελτιστοποίηση του συντονισμού μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων του δημοσίου τομέα, με τη θέσπιση ενιαίων κανόνων για την κατανομή αρμοδιοτήτων και για τη μεταφορά μεταξύ φορέων του δημοσίου τομέα ανεξαρτήτως επιπέδου διακυβέρνησης καθώς και η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης για σημαντικά διοικητικά και οικονομικά ζητήματα.

«Ο Υπουργός και η κυβέρνηση οραματίζονται ένα σύγχρονο δημόσιο τομέα ικανό και άξιο σύμμαχο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που θα διευκολύνει τη λειτουργία της αγοράς και θα παρέχει ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article