Λάρισα

Κέλλας σε εκδήλωση της Τροχαίας: Καθοριστική η συμβολή της ΕΛΑΣ στην οδική ασφάλεια

«Η Πολιτεία έχει στη διάθεσή της τα μέσα, προκειμένου να ενισχύσει την οδική εκπαίδευση και να διασφαλίσει αποτελεσματικά τη διασύνδεση των δημόσιων πολιτικών που συνθέτουν το πεδίο της οδικής ασφάλειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Όπως έχουμε επισημάνει μέσω της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, παιδεία, νομοθεσία, αστυνομία, υποδομές και υγεία καθίστανται βασικοί άξονες για την ανάπτυξη σύγχρονης διακυβέρνησης οδικής ασφάλειας, η οποία θα διασφαλίζει την παραγωγή και υλοποίηση πολιτικών και δράσεων από την κορυφή της εκτελεστικής λειτουργίας έως τα επίπεδα της αυτοδιοίκησης.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης παιδικού βιβλίου της αστυνομικού – συγγραφέως, Δέσποινας Γκουτζολίκα, που οργάνωσαν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Βασίλειος Βλαχογιάννης, η αν. περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, η Αστυνόμος Α’ και ψυχολόγος, Μαρία Γιαννακού, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο και τη συμμετοχή της «Big Band» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Πρόσκληση στη Βουλή

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης και εξήρε την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του βιβλίου από την κ. Γκουτζολίκα στην Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο δράσεων διδασκαλίας της οδικής ασφάλειας στους μαθητές. Επίσης, κάλεσε την αστυνομικό – συγγραφέα και την Τροχαία Λάρισας να παρουσιάσουν το βιβλίο στη Βουλή, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας.

Ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε στις προτάσεις της Επιτροπής Οδικής ασφάλειας για την ενίσχυση της οδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, σημειώνοντας:

«Πέραν της συμπερίληψης μαθήματος οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών, απαραίτητη είναι και η βιωματική διδασκαλία του στις μικρές ηλικίες, μέσω τακτικών επισκέψεων σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, εξοικείωσης σε προσομοιωτές οδήγησης, σεμιναρίων της τροχαίας στα σχολεία, ακόμη και με τη δημιουργία χώρων κυκλοφοριακής αγωγής εντός του σχολικού περιβάλλοντος».

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε ότι σκοπός των πολιτικών ασφάλειας πρέπει να είναι η εξάλειψη των θανατηφόρων τροχαίων, υπογραμμίζοντας:

«Ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, οφείλουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και συστηματικά, ώστε να μειώσουμε τα τροχαία και τους θανάτους στην άσφαλτο, έχοντας ως πυξίδα μας το «Όραμα Μηδέν». Στον 21ο αιώνα, οφείλουμε να πάψουμε να θρηνούμε συνανθρώπους μας στους δρόμους. Η αξία κάθε ζωής είναι ανεκτίμητη».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας ευχαρίστησε την Αστυνομία για την προσφορά της στην κοινωνία και δήλωσε πως είναι πάντα «στο πλευρό του Σώματος που εργάζεται αδιάλειπτα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προάσπιση της έννομης τάξης».

 

Previous ArticleNext Article