Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Λύνουμε το πρόβλημα των εργατών γης – Η ύπαιθρος πρωταγωνίστρια της εθνικής οικονομίας

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος για μια ακόμη φορά, άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας και έδωσε λύση στο πρόβλημα των εργατών γης, που απασχολεί έντονα όλους σχεδόν τους δήμους του νομού Λάρισας».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου σχολιάζοντας την νομοθετική παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία δίνεται λύση στην μετάκληση πολιτών από τρίτες χώρες για την απασχόληση αυτών στις αγροτικές εργασίες.

«Ένα αίτημα του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας, των Αγροτικών Συνεταιρισμών του δήμου Αγιάς και Τυρνάβου, καθώς και των υπολοίπων δήμων του νομού ικανοποιείται άμεσα και δίνει λύση στο πρόβλημα της εισόδου εργατών γης από τρίτες χώρες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η προθεσμία μέσα στην οποία εργοδότης ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας δύναται να υποβάλλει αίτηση, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία, παρατείνεται μέχρι τις 31.12.2020».

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του υπουργείου έχουν πάντα γνώμονα τα συμφέροντα του Έλληνα αγρότη και την διευκόλυνση της καθημερινότητας του. Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας και την  ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε πυλώνα της εθνικής οικονομίας, κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article