Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Η προστασία της εργασίας προτεραιότητα της κυβέρνησης

Τηλεδιάσκεψη εργασίας με την Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας κα Όλγα Τσιούρβα πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Εργασία και ανεργία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως προκύπτουν από τις μετρήσεις που πραγματοποιεί ο ΟΑΕΔ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα απασχόλησης γυναικών.

Μετά το τέλος της συζήτησης η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ την κα Τσιούρβα για την τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση και ενημέρωση.

Αναμφισβήτητα η πανδημία του κορωνοϊού είχε σημαντικές επιπτώσεις στον χώρο της εργασίας, στο ανθρώπινο δυναμικό, στις επιχειρήσεις και στις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Οι εξελίξεις από την εξάπλωση του COVID-19, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, είναι ταχείες και σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, μέσα στο οποίο επιχειρήσεις και εργαζόμενοι καλούνται να λειτουργήσουν. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις νέες συνθήκες και να ενεργήσουμε κατάλληλα. Ήδη προσαρμοζόμαστε σε ένα νέο μοντέλο εργασίας, την τηλεργασία, και είναι βέβαιο ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ποικίλες προκλήσεις στον χώρο της εργασίας. Ζωτικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε δίχτυ ασφαλείας για όλους εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή, με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις, στηρίζει τις επιχειρήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους, αναχαιτίζοντας τον κίνδυνο της ανεργίας.

Ωστόσο ο κύκλος των προκλήσεων δεν έχει κλείσει. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά. Προτεραιότητα μας η στήριξη της αγοράς εργασίας μέσα από την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που μας περιμένουν, η κυβέρνησή μας όμως έχει το σχέδιο και τη βούληση να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την ευημερία».

Previous ArticleNext Article