Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Χάραξη εθνικής στρατηγικής για την αξιοποίηση του Ολύμπου

«Ο Όλυμπος είναι από μόνος του ένα παγκόσμιο brand name. Αυτό σε συνδυασμό με την παραγωγή και ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την τοπική οικονομία. Επειδή όμως μιλάμε για τον Όλυμπο, ένα οικουμενικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να έχουν ως γνώμονα την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε ο φυσικός του πλούτος να προστατεύεται για να συνεχίσει να προσφέρει και στις μελλοντικές γενιές».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου συμμετέχοντας στην ενημερωτική ημερίδα που οργάνωσε το Δίκτυο Περραιβία για τα Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά του Ολύμπου ως μοχλού ανάπτυξης της παρολύμπιας περιοχής.

«Η χλωρίδα του Ολύμπου είναι πλούσια σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και φαίνεται πως οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες είναι ιδανικές για την καλλιέργεια φυτών όπως το τσάι, η ρίγανη, το φασκόμηλο και πολλά άλλα, επιτυγχάνοντας μάλιστα αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Δεν είναι τυχαίο πως το τσάι του βουνού είναι ταυτισμένο στη συνείδηση του καταναλωτή με το τσάι του Ολύμπου», σημείωσε η Λαρισαία βουλευτής.

«Για να αξιοποιηθεί ο Όλυμπος, για να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και να αποδώσει τα μέγιστά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία, απαιτείται η χάραξη εθνικής στρατηγικής, με τη συνεργασία όλων των φορέων, που θα εκμεταλλεύεται το παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας brand του Ολύμπου, αλλά θα σέβεται τους φυσικούς πόρους και την πλούσια βιοποικιλότητα του, θα εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών και πρωτίστως θα επενδύει στην αειφορία.

Ξέρω ότι όλοι οι άνθρωποι του Δικτύου Περραιβία μοιράζονται αυτές τις αξίες και δεν είναι τυχαίο ότι η πρόταση του διακρίθηκε μέσα από δεκάδες άλλες και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Μοιράζομαι μαζί σας το ίδιο όραμα για τον Όλυμπο και την περιοχή της Ελασσόνας», κατέληξε η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article