Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου από Τσαριτσάνη: Ζητώ ισχυρή εντολή στη ΝΔ κα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ζητώ για μια ακόμη φορά ισχυρή εντολή να σας εκπροσωπήσω στη Βουλή.

«Εδώ από την Τσαριτσάνηζητώ ισχυρή εντολή στη ΝΔ κα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ζητώ, επίσης, για μια ακόμη φορά ισχυρή εντολή να σας εκπροσωπήσω ακόμα πιο τολμηρά μέσα στη Βουλή. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Με ξέρετε και σας ξέρω. Δεν πρέπει να αφήσουμε το έργο μας να πάει χαμένο».

Τα παραπάνω τόνισε στην προεκλογική της ομιλία στην Τσαριτσάνη η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου.

«Όλοι σας ξέρετε καλά πόσο στήριξε το αγροτικό εισόδημα αυτή η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είχε πει ήδη από το 2019 ότι η αγροτική οικονομία θα είναι η αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας. Τα χρήματα που αυτή η κυβέρνηση έδωσε στον πρωτογενή τομέα αυτήν την τετραετία δεν έχουν προηγούμενο. Και φυσικά μεγάλο μέρος αυτών των πόρων κατευθύνθηκαν στη Θεσσαλία αλλά και ειδικά στο νομό μας.

Για πρώτη φορά, μέσα σε 3 χρόνια, δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ 1 δις €.

Για πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ πληρώνει με διαδικασίες εξαμήνου και προκαταβολές άνω του 60%.

Δώσαμε 500 εκατ. ευρώ για αν επιδοτήσουμε τα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος, ενώ επιδοτήσαμε τα φωτοβολταϊκά για τους αγρότες.

Χρηματοδοτήσαμε με €525 εκ. το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Θέλουμε οι νέοι να βρουν ενδιαφέρον στον αγροτικό τομέα, και να παραμείνουν στα χωριά, να μη χαθούν οι παραδόσεις και να μη χαθεί ένα επάγγελμα που περνά από γενιά σε γενιά.

Επί των ημερών μας, τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές υπήχθησαν στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% και επιστράφηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, που είχε καταργηθεί το 2015.

Δόθηκαν 60 εκ ευρώ για την ενίσχυση των παραγωγών με τα λιπάσματα και 94 εκ. ευρώ για ενίσχυση κτηνοτρόφων για τις ζωοτροφές.

Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο Πρωθυπουργός προχώρησε άμεσα στην κάλυψη των αυξήσεων στα τιμολόγια αγροτικού ρεύματος σε ποσοστό 80%», κατέληξε η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article