Λάρισα

Ρένα Καραλαριώτου: «Κοινωνική πολιτική στην πράξη για την οικογένεια και τους ευάλωτους πολίτες»

«Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα στο πεδίο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, για τη στήριξη της οικογένειας, της εργαζόμενης μητέρας, των ευάλωτων συμπολιτών μας, για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, με σταθερότητα, με σχέδιο. Με αποτελεσματική εκπροσώπηση και πολλή δουλειά», σημειώνει η υποψήφιαβουλευτήςΝ.Λάρισας της ΝΔ, κ.ΡέναΚαραλαριώτου.

Αναφερόμενη στο πλέγμα κοινωνικής πολιτικής, η Λαρισαία πολιτικός τονίζει ότι «η αλληλεγγύη και η έγνοια για το συνάνθρωπο είναι υπόθεση όλων μας.

Είναι, όμως, υπόθεση -και υποχρέωση- της Πολιτείας, να διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους πολίτες.Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Με πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, με αύξηση του κατώτατου μισθού, με καθιέρωση του προσωπικού βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία και αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων. Με μέτρα στήριξης της οικογένειας. Με προγράμματα για την παροχή προσιτής στέγης σε νέα ζευγάρια και ευάλωτους πολίτες.Με ειδικό πρόγραμμα στέγασης και εργασίας για τους άστεγους συμπολίτες μας.Με ταχύτερη απόδοση των συντάξεων και των παροχών, που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.

Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα.Για να μειώσουμε ακόμη περισσότερο την ανεργία. Για να διασφαλίσουμε καλύτερες αμοιβές και συνθήκες δουλειάς για όλες και όλους. Για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος. Για να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες στην υγεία, στην εκπαίδευση, στη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων. Για να βοηθήσουμε τις νέες οικογένειες στο ξεκίνημά τους. Για να στηρίξουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερα μέτρα, για τη διευκόλυνση της εργαζόμενης μητέρας. Να αξιοποιήσουμε πόρους του ΕΣΠΑ για την αύξηση της γυναικείας απασχόλησης. Για την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.Ζητώ τη στήριξή σας, για να δώσω τη μάχη αυτή από την πρώτη γραμμή.Θα είμαι πάντα δίπλα σας», καταλήγει η κ.Καραλαριώτου.

 

Previous ArticleNext Article