Ελασσόνα

Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας: «Παίρνουμε θέση μάχης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν»

H ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που ικανοποιεί διαχρονικές απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, για δουλειά «ήλιο με ήλιο», χωρίς 5νθήμερο, χωρίς σταθερό ωράριο, να γινόμαστε «μπαλάκι» από εργοδότη σε εργοδότη για να συμπληρώσουμε ένα μεροκάματο, ώστε να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις ανάγκες της οικογενειάς μας.

Το νέο εγκληματικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης έρχεται να συμπληρώσει τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους και το αντεργατικό οπλοστάσιο. Δεν είναι για το «δικό μας καλό», όπως προσπαθούν να μας πείσουν, δεν αφορά τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα. Αφορά τους μεγαλοεργοδότες, που «τρίβουν τα χέρια τους», γιατί θα έχουν περισσότερα νομοθετικά όπλα να ξεζουμίζουν τον ιδρώτα της δουλειάς μας για να γεμίζουν ακόμη περισσότερο τις τσέπες τους.

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο προβλέπει: Να δουλεύουμε 13 ώρες την ημέρα και 78 ώρες την εβδομάδα σε παραπάνω από έναν εργοδότη.

Η κυβέρνηση ομολογεί ότι το μεροκάματο και οι μισθοί που παίρνουμε δεν φτάνει για να ζήσουμε. Μας προτείνει να πιάσουμε και δεύτερη δουλειά, αύριο θα μας πει και τρίτη και τέταρτη. Αυτό δεν είναι το συμφέρον μας. Το συμφέρον μας είναι να παίρνουμε καλύτερο μεροκάματο, να δουλεύουμε 7ωρο, να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ωράρια και όχι να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» και πάλι να μην μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα.

Previous ArticleNext Article