Λάρισα

Η κακοκαιρία “χτυπά” τα παράλια της Λάρισας – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Χειροτερεύει ώρα με την ώρα η κατάσταση στα παράλια της Λάρισας καθώς το κύμα κακοκαιρίας χτυπά μεγάλα τμήματα του Δήμου Αγιάς. Από την δυνατή βροχόπτωση έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους ρέματα της περιοχής που στο πέρασμά τους μεταφέρουν φερτές ύλες με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει δρόμοι και να έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.

Κάτοικοι της περιοχής σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα και Βελίκα επιχειρούν κι εκείνοι με κάθε μέσο να αποδεσμεύσουν τους συσσωρευμένα νερά και να καταλήξουν στη θάλασσα. Μεγάλη είναι κι η επιχείρηση μηχανημάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δ. Αγιάς.

Οι διακοπές ρεύματος που ξεκίνησαν από χθες το βράδυ αποκαθίστανται σταδιακά και επανέρχεται η ηλεκτροδότηση. Πλημμυρισμένες είναι και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν με την έναρξη της έντονης βροχόπτωσης χθες το απόγευμα στα ορεινά του Κισσάβου. Μάλιστα στο χωριό Μεγαλόβρυσο, βράχος αποκολλήθηκε και διέκοψε την κίνηση των οχημάτων, χωρίς ευτυχώς να παρατηρηθεί κάτι χειρότερο.

Πριν λίγη ώρα άνοιξε ο δρόμος Λάρισας – Αγιάς όπου η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στο τμήμα μεταξύ Δήμητρας και Γερακαρίου, λόγω των φερτών υλικών από τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από τον Κίσσαβο.

Ο Δήμος προχώρησε στην προληπτική εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης της Αγ. Παρασκευής Στομίου, όπως επίσης απομακρύνθηκαν κι οι κατασκηνωτές του Δημοτικού κάμπινγκ Στομίου. Οι κατασκηνωτές έχουν μεταφερθεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια έως ότου κοπάσει η κακοκαιρία.

Ήδη, ο Δήμος Αγιάς ζητά, με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ertnews.gr

Previous ArticleNext Article