Λάρισα

Σε ρυθμούς κορωνοϊού κινείται πάλι η Π.Ε Λάρισας

Της Ειρήνης Παπουτσή

Σε ρυθμούς κορωνοϊού και πάλι η Π.Ε Λάρισας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών κινούνται σταθερά σε τριψήφια νούμερα (261 το Σάββατο και 496 το τελευταίο 48ωρο), ενισχύοντας την εικόνα που δείχνει έναν υπερδιπλασιασμό των ημερήσιων κρουσμάτων πανελλαδικά.

Τις εκτιμήσεις επιβεβαιώνει μιλώντας στη LarissaPress ο διευθυντής ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Μπαμπαλής, που περιγράφει την εικόνα των εφημεριών μιλώντας ανοιχτά για έναρξη ενός νέου κύματος που πιέζει όμως μόνο τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

«Είμαστε μπρος στην έναρξη ενός νέου κύματος, την ώρα που το σύστημα ούτως ή άλλως δέχεται πίεση από την υπόλοιπη νοσηρότητα. Εντοπίζουμε μια εξάπλωση στην κοινότητα, που αφορά κυρίως τις παραγωγικές ηλικίες, από 50-65 ετών, ενώ το σύστημα πιέζεται  μόνο σε επίπεδο επειγόντων περιστατικών, με την εφημερία να υποδέχεται 35-40 άτομα περίπου τη φορά», περιγράφει ο κ. Μπαμπαλής, τονίζοντας πως με τους εμβολιασμούς και τις διαθέσιμες φαρμακευτικές αγωγές δεν τίθεται θέμα κλινών και νοσηλείας.

Από την πλευρά ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, εκτιμώντας την κατάσταση στέκεται ιδιαίτερα στην άρση των μέτρων που έφερε κατάργηση της χρήσης μάσκας, ενώ εμφανίζεται καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη.

«Η χώρας μας έβγαλε τις μάσκες την 1η Ιουνίου και εκτιμώ πως μέχρι τα τέλη του μήνα με την αύξηση της κινητικότητας θα υπάρξει και αύξηση της μεταδοτικότητας. Από τις αρχές Ιουλίου πιστεύω θα έχουμε μια αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και σταθεροποίηση, ενώ θεωρώ εντελώς φυσιολογική την πορεία», ήταν τα λόγια του κ. Γουργουλιάνη.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση της LarissaPress σχετικά με την αναγκαιότητα εμβολιασμού με 4η δόση αλλά και τη συνύπαρξή μας με τον ιό ο καθηγητής Πνευμονολογίας ξεκαθάρισε πως πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις όσον αφορά στον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Εξετάζοντας την πορεία μέσα στο καλοκαίρι και φυσικά τα στοιχεία που θα προκύψουν σε μια πρώτη εκτίμηση θα έλεγα πως ο εμβολιασμός θα πρέπει να αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες και ανθρώπους άνω των 65 ετών», κατέληξε.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article