Ελασσόνα

Σε Μελιβοία και Αμπελάκια η Στέλλα Μπίζιου για το κάστανο

Στις Γιορτές Κάστανου που διοργανώθηκαν στη Μελιβοία του δήμου Αγιάς και στα Αμπελάκια του δήμου Τεμπών βρέθηκε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκ νέου με τους καστανοπαραγωγούς, που φέτος βλέπουν την παραγωγή τους να δοκιμάζεται έντονα, εξαιτίας της εμφάνισης ενός ‘μύκητα’.

«Ένα ποιοτικό προϊόν, υψηλής διατροφικής αξίας, όπως το κάστανο, θα πρέπει να αποτελέσει ακόμη ένα διαβατήριο του νομού μας στις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος όλων και με βάση αυτό το στόχο θα πρέπει να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα», τόνισε η κα Μπίζιου.

«Με ισχυρισμούς υγείας και σήμανση ΠΟΠ θα μπορούσε το κάστανο να αποτελέσει ισχυρό παράγοντα ανάπτυξης των περιοχών, όπως η Μελιβοία και τα Αμπελάκια», επεσήμανε η Λαρισαία πολιτικός, η οποία δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλες τις κυβερνητικές προσπάθειες στήριξης του αγροτικού εισοδήματος.

«Στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό, όπως και τον Έλληνα κτηνοτρόφο, από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου», υποστήριξε η κα Μπίζιου, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «όλα τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των καλλιεργητικών περιόδων αντιμετωπίστηκαν μέσα σε εύλογα χρονικά διαστήματα».

«Βρίσκομαι όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό των παραγωγών, δίνοντας μάχη για να στηριχτεί ο αγώνας τους. Και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και στον ΕΛΓΑ οι πόρτες είναι και παραμένουν ανοιχτές. Διαβεβαίωσα για μια ακόμη φορά τους φίλους καστανοπαραγωγούς πως δεν πρόκειται να μείνουν μόνοι και αβοήθητοι, όπως δεν έμεινε άλλωστε κανείς παραγωγός στο νομό της Λάρισας», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article