Λάρισα

Χαρακόπουλος για γιορτή κάστανου στα Αμπελάκια: Το κάστανο χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας

«Γνωρίζω, ότι, παρά τις ευοίωνες προοπτικές, τα προβλήματα δεν λείπουν. Η εξάπλωση της σφήκας της καστανιάς καταστρέφει τις φυτείες σας, το ιδιοκτησιακό δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και τα φετινά προβλήματα στην παραγωγή δοκιμάζουν τις αντοχές σας. Γι αυτό και η πολιτεία οφείλει να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της. Θέλω να γνωρίζετε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο μέλλον θα είμαι δίπλα σας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμπελακίων κ. Γιάννη Ταζέ και τον πρόεδρο του νέου Συνεταιρισμού Αμπελακίων κ. Ευθύμιο Καζαντζή, για τις εκδηλώσεις της 4ης γιορτής Κάστανου στα γραφικά Αμπελάκια.

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις, καθώς βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής στο Παρίσι ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία της Unesco για την προστασία της Αγίας Σοφίας.

Στο μήνυμά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συγχαίρει τους διοργανωτές γιατί «με τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεισφέρετε στην ενίσχυση της προβολής και εξωστρέφειας του προϊόντος, που είναι βασική παράμετρος στη σύγχρονη αγροτική παραγωγή.

Η καλλιέργεια του κάστανου βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς. Επιπλέον, όμως, αυτή η παραγωγή μπορεί να ενισχύσει και τη βιωσιμότητα των ορεινών και ημιορεινών χωριών, τα οποία δυστυχώς φθίνουν δημογραφικά με ταχείς ρυθμούς, αλλά και να αποτελέσει πόλο για την προστασία του δασικού μας πλούτου, με την επιτυχημένη συνέργεια ανθρώπου και περιβάλλοντος.

Η επιτυχία στην πορεία του προϊόντος οφείλεται αποκλειστικά σε εσάς, τους καστανοπαραγωγούς και στην άοκνη δραστηριοποίησή σας ώστε το τοπικά παραγόμενο κάστανο να αποκτήσει ποιότητα και ταυτότητα. Ειδικά δε, μέσω του συνεταιρισμού κάστανου, ο οποίος, στα χνάρια των προγόνων σας, πρωτοστατεί στην εξαγωγή του προϊόντος σε άλλες χώρες και αποδεικνύει ότι το σύγχρονο συνεταιρίζεσθαι μπορεί να εκτοξεύσει τη δυναμική ενός προϊόντος, να διαμοιράσει το βάρος των εξόδων, να παράξει καινοτομία και να αποφέρει περισσότερα έσοδα στον παραγωγό και προοπτική στον τόπο».

Previous ArticleNext Article