Ελασσόνα

Road trip στους… μύθους: Από τον Όλυμπο στη σπηλιά της Θέτιδας και του Θησέα

Από τους βόρειους πρόποδες του Ολύμπου, όπου δεσπόζει το Δίον, η πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, αφιερωμένη στο Δία και στους δώδεκα Θεούς και μία από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες, στις παρυφές του Πηλίου, στα σύνορα των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, όπου βρίσκεται ένα μέρος ιερόγεμάτο ιστορίες και αφηγήσεις που μας γυρίζουν πίσω στην αρχαία ελληνική μυθολογία.

Εκεί λοιπόν που γεωγραφικά σβήνει το Μαυροβούνι και αρχίζει το Πήλιο, κοντά στο χωριό Βένετο, υπάρχει μια συστάδα ενάλιων σπηλαίων που ελάχιστοι γνωρίζουν ή έχουν επισκεφθεί. Πρόκειται για τις θαλασσοσπηλιές του Βένετο ή σπηλιές του Πηλέα, όπως τις αποκαλούν, ένα κρυφό μέρος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς!

Από τον μύθο στην ιστορία. Σε μια απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων και σ’ ένα γεωγραφικό χώρο όπου πολλές φορές είναι δύσκολα ευδιάκριτα τα όρια της μυθολογίας και των ιστορικών γεγονότων, βρίσκονται η αρχή και το τέλος του διήμερου ταξιδιού.

Από το βουνό των βουνών στον χώρο τέλεσης του μυθολογικού γάμου των γονέων του Αχιλλέα, στην θαλάσσια σπηλιά που βρίσκεται λίγο νοτιότερα της ακτογραμμής του Ν. Λαρίσης. Μια χιλιομετρική απόσταση που προσμετράται στην κλίμακα της φυσικής ομορφιάς και της επιβεβαίωσης, για μια ακόμα φορά, ότι η φύση είναι ο ύψιστος καλλιτέχνης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr
Previous ArticleNext Article