Ελλάδα

Πυκνώνει το μυστήριο με την εξαφάνιση του καθηγητή στον Όλυμπο

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η εξαφάνιση του καθηγητή στον Όλυμπο αρχές Ιουλίου

Η οικογένεια του 36χρονου Κώστα Ιωαννίδη από την Πιερία, κάνει λόγο για χρυσοθηρία στην περιοχή και φοβάται μήπως βρέθηκε τη λάθος ώρα, στο λάθος σημείο και τον εξαφάνισαν.

Ο πατέρας του αγνοούμενου καθηγητή γερμανικών, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής από τη Γερμανία όπου ζει, αναφέρθηκε σε κάποια περιστατικά που του έκαναν εντύπωση.

«Η γυναίκα μου βρήκε δύο γόπες από στριφτό τσιγάρο μέσα στα πράγματά του, ο Κώστας όμως δεν κάπνιζε, παρά μόνο ηλεκτρονικό. Δεν ξέρουμε αν έχουν ελεγχθεί αυτά από την αστυνομία. Το πορτοφόλι του το βρήκαμε σφηνωμένο στο αυτοκίνητό του. Τον τελευταίο καιρό βλέπαμε κάποιους που κινούνταν περίεργα στο βουνό και είμαι σίγουρος πως έψαχναν για χρήματα, καθώς φημολογείται πως υπάρχουν κρυμμένα στην περιοχή. Πήγα μόνος μου να τον ψάξω μέχρι ένα σημείο, αλλά δεν με άφηναν οι δικοί μου να προχωρήσω στο βουνό. Αυτό που ζητάμε πλέον είναι να γίνει μία νέα έρευνα και σε νέα σημεία για να βρούμε μία άκρη για το τι πραγματικά του έχει συμβεί».

Αναφερόμενος στην ημέρα που τον άφησε στο βουνό, είπε:

«Δεν ήταν πολύ ομιλητικός. Δεν τον ρώτησα τι τον προβλημάτιζε, γιατί ήταν κλειστός χαρακτήρας. Πολλές φορές του έκανα έκπληξη, τον ακολουθούσα και χαιρόταν σαν μικρό παιδί. Ήμασταν πολύ δεμένοι σαν πατέρας και γιος. Από 10 χρονών τον πήγαινα στις Άλπεις στη Γερμανία για ορειβασία».

Ακολουθώντας τα ίχνη που υπέδειξαν οι αθλητές – μάρτυρες

Μετά την πρώτη εκπομπή αναζήτησης του καθηγητή γερμανικών, εμφανίστηκαν μάρτυρες – αθλητές, που εκείνη την ημέρα, 3 Ιουλίου, έπαιρναν μέρος στον αγώνα υπεραντοχής, Olympus Mythical Trail, που διεξαγόταν στον Όλυμπο.

Ο Λάζαρος Ρήγος, διοργανωτής των αθλητικών εκδηλώσεων, έγινε ρεπόρτερ για λογαριασμό του «Τούνελ» και ακολούθησε σε μεγάλο υψόμετρο τα τελευταία ίχνη του καθηγητή που υπέδειξαν οι νέοι μάρτυρες.

Από το σημείο μηδέν, εκεί δηλαδή όπου εντοπίστηκε το σακίδιο του αγνοούμενου, στα 1.720 μέτρα υψόμετρο, ο κύριος Ρήγος, είπε:

«Σύμφωνα με μαρτυρίες που μου δόθηκαν, κανένας δεν τον είδε σε άλλο σημείο πιο ψηλά από εδώ. Τον είδαν γύρω στις 17:00 το απόγευμα να κατηφορίζει σταδιακά. Κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα, βρέθηκαν διασκορπισμένα σε δύο – τρία σημεία. Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να έχει μία μοιραία πτώση από εδώ που βρισκόμαστε τώρα. Τα συνεργεία κρεμάστηκαν από παντού και πέταξαν Drone μήπως εντοπίσουν κάτι, δυστυχώς όμως δε βρέθηκε κανένα απολύτως ίχνος του».

Τι είπαν οι αθλητές που τον είδαν στην πορεία τους

«Εδώ εθεάθη για τελευταία φορά ο αγνοούμενος Ιωαννίδης», τόνισε ο κύριος Ρήγος από άλλο σημείο της διαδρομής του.

«Πιθανόν να ήρθε για να θαυμάσει τη θέα. Σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να πάθει κάτι εδώ, γιατί δεν υπάρχει γκρεμός από κάτω. Ο αθλητής μας που τον συνάντησε, ανέφερε πως του έκανε εντύπωση ότι δεν τον χαιρέτησε, καθώς είναι κάτι που συνηθίζεται στο βουνό μεταξύ δύο πεζοπόρων. Από εδώ και μετά δεν τον ξαναείδε κανείς».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που του προξένησε μεγάλη εντύπωση.

«Μου φαίνεται πολύ περίεργο να άφησε πίσω του το σακίδιο και άλλα προσωπικά αντικείμενα και να πήρε μαζί του μόνο τον φακό του. Πήγαινε κάπου; Ήξερε κάτι; Όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της ηθελημένης εξαφάνισης, είναι ανοιχτά με το ίδιο βάρος στη ζυγαριά», κατέληξε.

«Να συνεχίσουν οι έρευνες για να βρούμε τον άνθρωπό μας»

Η σύζυγος του αγνοούμενου καθηγητή, μιλώντας στο «Τούνελ» από τη Γερμανία όπου διαμένει το τελευταίο διάστημα με το παιδί της, τόνισε:

«Συνήθιζα να πηγαίνω μαζί του για ορειβασία, αλλά λόγω του μωρού δεν μπόρεσα να τον συνοδεύσω. Ξέρει καλά το βουνό και γενικά ήταν έμπειρος, καθώς ασχολούνταν από πολύ μικρή ηλικία με αυτό. Πιστεύω ότι θα έκανε ότι κάναμε και κάθε χρόνο μαζί. Πηγαίναμε με προμήθειες και μέναμε συνήθως τρεις ημέρες στο βουνό. Επιλέγαμε τη διαδρομή από πριν. Κι εκείνος αυτή τη φορά, το είχε οργανώσει από καιρό και μας είπε τη διαδρομή που θα ακολουθούσε. Μιλήσαμε τηλεφωνικά, με κάλεσε για να με ενημερώσει που είναι και ότι όλα ήταν φυσιολογικά. Δεν μου ανέφερε κάτι ασυνήθιστο, πέρα του ότι είχε πάρει το λάθος καλώδιο του φορτιστή μαζί. Μετά την εξαφάνιση και όταν πήρα το κινητό του στα χέρια μου, δεν είδα κάτι ύποπτο ή ασυνήθιστο».

Η ίδια τονίζει πως ο άνδρας της δεν ήταν ο άνθρωπος που ήθελε να φύγει και να απομακρυνθεί από την οικογένειά του. Θέλησε ακόμα να ευχαριστήσει όλους όσους έλαβαν μέρος στις έρευνες και βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο και κάνει έκκληση να συνεχίσουν να ψάχνουν, για να μπορέσουν να πάρουν μία απάντηση για τον άνθρωπό τους.

Πηγή: anikolouli.gr

Previous ArticleNext Article