Η Ελλάδα εκτός από τα πανέμορφα νησιά και τις ακρογιαλές που προσφέρονται για θερινές διακοπές, έχει πολλά ορεινά χωριά, όπου μπορεί κάποιος να χαλαρώσει απολαμβάνοντας το μαγευτικό τοπίο τον χειμώνα.

Ένα από αυτά είναι το Ελατοχώρι Πιερίας. Ένας παραδοσιακός οικισμός που σε καλεί όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά ιδιαίτερα το χειμώνα για να απολαύσεις το φυσικό του κάλλος και την φιλοξενία. Αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμη που θα κάνεις φέτος μια εκδρομή, τότε ένα χειμερινό ταξίδι στο Ελατοχώρι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις και θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα exploringgreece.tv.

Διακοπές με φόντο τον Όλυμπο

Στη σκιά του Ολύμπου και μέσα σε ένα χιονισμένο τοπίο το χειμώνα, κρύβεται το Ελατοχώρι Πιερίας. Ένας παραδοσιακός οικισμός με πολλές ομορφιές που σου προσφέρει συγκινήσεις και αναμνήσεις που θα θυμάσαι για μια ζωή. Χτισμένο σε υψόμετρο σχεδόν 800 μέτρων, το Ελατοχώρι δεν είναι ένα πολύ μεγάλο χωριό, αλλά είναι πολύ οργανωμένο και ανεπτυγμένο τουριστικά. Αυτό σημαίνει, ότι θα βρεις ό,τι είδους κατάλυμα θέλεις, αλλά και εστιατόρια για να δοκιμάσεις παραδοσιακές συνταγές και καλό κρέας.

Επιπλέον, το χειμώνα θα αγαπήσεις το Ελατοχώρι λίγο περισσότερο, ειδικά αν είσαι λάτρης των σπορ της εποχής και του χιονιού. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου είναι έτοιμο κάθε χρόνο να υποδεχτεί χιλιάδες λάτρεις του χιονιού και του σκι. Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό είναι πάντοτε ασφαλής και άνετη για παρέες και οικογένειες. Εκεί θα απολαύσεις τη μαγευτική χειμωνιάτικη φύση των Πιερίων, ενώ στις πίστες του Xιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου οι σκιέρ έχουν την μοναδική εμπειρία να κάνουν σκι μαζί με τις Πιερίδες Μούσες απέναντι από τους θεούς του Ολύμπου. Το χιονοδρομικό βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό.

Για όλες τις εποχές του χρόνου

Η Πιερία είναι ένας προορισμός στην Κεντρική Μακεδονία που έχει κάτι το ξεχωριστό να σου προσφέρει όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι φυσικά τα βλέμματα τραβάει η παραλία της Κατερίνας και γενικώς η θαλασσινή πλευρά της. Το χειμώνα ο μαγευτικός Όλυμπος, το βουνό των Θεών δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Εκεί υπάρχει και ο «Θρόνος του Δία», οι πυραμίδες του και οι μύθοι που τα συνοδεύουν.

Όποια εποχή κι αν βρεθείς εκεί μην παραλείψεις να επισκεφθείς το κάστρο του Πλαταμώνα που βρίσκεται εκεί από τον 13 αιώνα. Και φυσικά από κάδρο δεν μπορεί να λείπει, εκτός από το Ελατοχώρι και ο Παλαιός Παντελεήμονας, ένα χωριό φημισμένο και όχι άδικα που αποτελεί δημοφιλή προορισμό.

Τέλος, πολύ κοντά βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου. Εκεί που ανακαλύφθηκαν αντικείμενα ακόμη και από τον 1ο π.Χ. αιώνα. Ένα μέρος που θα σου θυμίσει περισσότερο έναν μεγάλο κήπο παρά αρχαιολογικό χώρο. Με έδρα το Ελατοχώρι, ετοιμάσου να ανακαλύψεις μερικές από τις πιο όμορφες και άγνωστες γωνιές της Κεντρικής Μακεδονίας.