Λάρισα

Προβληματισμός από τον Ιατρικό Σύλλογο: Έλλειψη ραντεβού για εμβολιασμό στα παιδιά 5-11 ετών στην Π.Ε. Λάρισας

Η συνειδητή επιλογή, το ενδιαφέρον,  η διάθεση και η επιθυμία των γονιών  να εμβολιάσουν  τα παιδιά τους βρίσκεται  αυτή τη στιγμή στο αποκορύφωμα της μετά από την κοπιώδη ενημερωτική καμπάνια όλων των υγειονομικών φορέων και κυρίως των Παιδιάτρων και του προσωπικού γιατρού της οικογένειας. Δυστυχώς όμως ορισμένα στελέχη επιφορτισμένα με υγειονομικούς σχεδιασμούς και προγραμματισμούς εξανεμίζουν τις προσδοκίες των συμπολιτών μας με την ανεπάρκεια τους. Είναι λυπηρό σήμερα οι Λαρισαίοι γονείς να μην μπορούν να κλείσουν ραντεβού γιατί η πλατφόρμα έκλεισε, όσοι πρόλαβαν έκλεισαν μέχρι τέλος Ιανουαρίου ενώ κάποιοι πήραν τα τελευταία ραντεβού των Γρεβενών.

Ζητάμε : 1. Τον ανασχεδιασμό των εμβολιασμών των παιδιών ηλικίας 5-11χρ από έμπειρα υγειονομικά στελέχη και κυρίως Παιδιάτρους.

  1. Την επαρκή προμήθεια παιδιατρικών φιαλιδίων ώστε να εμβολιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα 750000 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.
  2. Την αύξηση των παιδιατρικών εμβολιαστικών κέντρων και την άμεση εκχώρηση της δυνατότητας εμβολιασμού και στους συμβεβλημένους με το σύστημα ιδιώτες παιδίατρους που ήδη διενεργούν εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών.
  3. 4. Επιπρόσθετα να δοθεί η δυνατότητα διενέργειας της 3ης δόσης και στα ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα, ώστε αφενός μεν να συντομευτεί ο εμβολιαστικός χρόνος αφετέρου δε να εξοικονομηθεί προσωπικό ΕΣΥ για να επιστρέψει στα κύρια καθήκοντα του.

Τέλος υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση  ότι η επικράτηση της παραλαβής Όμικρον είναι πολύ κοντά στη χώρα μας κα ότι ο μοναδικός τρόπος αναχαίτισης της υπερμετάδοσης της αποτελεί ο σύντομος εμβολιασμός του πληθυσμού μας.

Previous ArticleNext Article