Ελασσόνα

Πρώτη με εμφατικό τρόπο η ΝΔ στην Ελασσόνα – Ποιο κόμμα σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο

Όλος ο Νομός Λάρισας είναι μπλε! Θρίαμβο κατήγαγε και στον Νομό Λάρισας η Νέα Δημοκρατία. Το κυβερνών κόμμα κέρδισε με εμφατικό τρόπο σε κάθε Δήμο του Νομού, ενώ ελάχιστα είναι τα χωριά που η Νέα Δημοκρατία δεν κέρδισε.

Στους 7 Δήμους και στους ετεροδημότες η Νέα Δημοκρατία δεν απώλεσε την κυριαρχία της. Η διαφορά στους περισσότερους Δήμους του Νομού ήταν διπλάσια και τριπλάσια, ενώ η πρωτιά της δεν αμφισβητήθηκε πουθενά στον Νομό!

Δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος του Νομού ο Δήμος Ελασσόνας. Κι εδώ η πλάστιγγα έγειρε με εμφατικό τρόπο προς το κυβερνών κόμμα. Η διαφορά υπερδιπλάσια: 44,78% για τη Νέα Δημοκρατία, 19,90% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεντρωτικά και στον Δήμο Ελασσόνας είχαμε το ίδιο μοτίβο: όλα τα κόμματα να «τσιμπάνε» κάτι προς τα πάνω, εκτός από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε το ΠΑΣΟΚ αφού αύξησε το ποσοστό του κατά 4,03%, γεγονός «παράδοξο», αφού σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν κατέβηκαν δύο δυνατά «όπλα» του κόμματος, ο Κώστας Μπαργιώτας και ο Κώστας Σαχινίδης που συμμετείχαν στις εκλογές του 2019. Αξιοσημείωτο επίσης ότι πίσω από τη Στέλλα Μπίζιου που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους, ήταν ο Χρήστος Κέλλας (μόλις 132 ψήφους πίσω) και όχι ο επίσης Ελασσονίτης Σάκης Παιδής που ήρθε τρίτος με σχεδόν 500 ψήφους πίσω από την κ. Μπίζιου.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article