Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Μιχαέλα Λάκη-Στην κορυφή η τυρναβίτισσα αθλήτρια του τένις

Ο Αριστοτέλης Θάνος στο μονό ανδρών και η Μιχαέλα Λάκη στο μονό γυναικών, αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας την Κυριακή, κερδίζοντας στους δυο μεγάλους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, τον Γιάννη Ξυλά και την Δήμητρα Παύλου, αντίστοιχα.

Αρχικά η 16χρονη Μιχαέλα, κατέκτησε για 1η φορά στην καριέρα της το Πανελλήνιο στην κατηγορία των γυναικών, μετά την περυσινή της επιτυχία στην κατηγορία Κ16, κερδίζοντας με 6-3, 6-0 τον τελικό κόντρα στην Δήμητρα Παύλου.

Η παίκτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, μετά την εντυπωσιακή νίκη της στα ημιτελικά επί της Έλλης Λογοθέτη με 6-2, 6-0, ολοκλήρωσε με τον ιδανικό τρόπο την πορεία της στο τουρνουά, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το πολύ υψηλό τενιστικό της επίπεδο.

Στον ανδρικό τελικό που ακολούθησε, ο Αριστοτέλης Θάνος κατάφερε να κάνει το repeat. Πέρυσι αναδείχθηκε για 1η φορά πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Ανδρών και φέτος υπερασπίστηκε τον τίτλο του, μετά από ένα ματς… rollercoaster.

Μετά από μια ώρα και 50 λεπτά αγώνα, ο αθλητής του ΟΑ Ηλιούπολης, επικράτησε του Γιάννη Ξυλά με 6-2, 0-6, 6-0 και έγινε back to back Πρωταθλητής Ελλάδας.

Στον ημιτελικό, ο Θάνος είχε θέσει νοκ-άουτ τον τέσσερις φορές Πρωταθλητή στη διοργάνωση, Πάρι Γεμουχίδη, με σπουδαία ανατροπή 3-6, 6-3, 6-4.

Πηγή: tennis24.gr

Previous ArticleNext Article