Λάρισα

Δημοσιογράφοι από την Ρουμανία στο Δήμο Τεμπών

Ο Δήμος Τεμπών συμμετέχοντας στην προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προβολή και ανάδειξη των τουριστικών προορισμών του Νομού Λάρισας υποδέχτηκε και ξενάγησε, τον δημοσιογράφο Catalin Gruia Editor in chief και τον Photographer Costas Dumitrescu, οι οποίοι εργάζονται στο περιοδικό National Geographic της Ρουμανίας , με τη βοήθεια της ξεναγού Kόνστα Kωνσταντίνας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν και να φωτογραφίσουν τις παραλίες μας, τις εκβολές του Πηνειού, ιστορικά, αρχαιολογικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία αλλά και την ορεινή περιοχή του δήμου Τεμπών.

Τους Ρουμάνους δημοσιογράφους υποδέχθηκαν και ξενάγησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης,  οι αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και κ. Γιώργος Νικολάου και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Χρήστος Κρικώνης.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από το μνημείο που έχει κατασκευαστεί από το Δήμο Τεμπών στη θέση «Ανεμόμυλος» Αμπελακίων προς τιμήν των Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Κυπρίων στρατιωτών που θυσιάστηκαν στη μάχη των Τεμπών στις 9 Απριλίου του 1941. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχοντικό Σβάρτς και στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Αμπεκλακίων, όπου στην πλατεία των Αμπελακίων δοκίμασαν τα παραδοσιακά γλυκίσματα της περιοχής. Επίσης, ξεναγήθηκαν στην Κοιλάδα των Τεμπών και τέλος σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, με πλωτό μέσο γνώρισαν τις εκβολές του Πηνειού στην περιοχή της Κουλούρας, όπου γεύθηκαν φρέσκο ψάρι.

Μέσα από τη σύντομη αλλά ποιοτική  ξενάγηση δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τα θρησκευτικά μας μνημεία  και τις γεύσεις των τοπικών προϊόντων.

Previous ArticleNext Article