Λάρισα

Προφυλακίστηκε 37χρονος Λαρισαίος που απείλησε δυο γυναίκες σε φαρμακειο με πιστόλι – Προμηθευόταν όπλα από το διαδικτυο

Στη φυλακή, μετά την απολογία του χθες στην Ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, οδηγήθηκε ο 37χρονος που το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής αποπειράθηκε να ληστέψει φαρμακείο στο κέντρο της Λάρισας.

Σε βάρος του 37χρονου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απόπειρας ληστείας, αλλά και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, τα οποία όπλα – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – συνήθιζε να προμηθεύεται μέσω του διαδικτύου.

Ο 37χρονος συνελήφθη έξω από το σπίτι του, όταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να πετάξει σε κάδο των απορριμμάτων το καπέλο που φορούσε κατά την απόπειρα ληστείας, ενώ στο διαμέρισμά του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε. Κατά την Αστυνομία, ο 37χρονος μετά την απόπειρα ληστείας πήγε στο σπίτι του όπου και άλλαξε ρούχα, ενώ έκρυψε και το πιστόλι με το οποίο απείλησε τις δυο γυναίκες στο φαρμακείο, προκειμένου να τις ληστέψει.

 

Όπως είναι γνωστό, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 4 Αυγούστου, ο 37χρονος παρ’ ολίγον ληστής έχοντας μετρικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας καπέλο και γυαλιά ηλίου μπήκε στα φαρμακείο την ώρα που σε αυτό βρίσκονταν η 43χρονη ιδιοκτήτρια και η 25χρονη υπάλληλος και με την απειλή πιστολιού ζήτησε τις εισπράξεις της ημέρας.

Παράλληλα ρώτησε την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου αν ο χώρος ελέγχεται από κάμερες και στην καταφατική απάντηση, τότε τράπηκε σε φυγή με ένα ποδήλατο το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 37χρονος είχε κλέψει τις προηγούμενες ημέρες από συμπολίτη. Η φαρμακοποιός κάλεσε σε βοήθεια, με αστυνομικό άλλης υπηρεσίας να αναγνωρίζει τον 37χρονο την ώρα που έφευγε με το ποδήλατό του. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας εντόπισαν τε λικά τον 37χρονο καθώς έβγαινε από το σπίτι του.

Ο 37χρονος αναγνωρίστηκε, ενώ όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που «διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: το αεροβόλο πιστόλι, 1 κουτί που περιείχε 1.500 μεταλλικά σφαιρίδια, το ποδήλατο, που, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει ο δράστης την 24- 07-2023 από σημείο της πόλης και το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του, 4 αμπούλες προωθητικού αερίου, 1 μαχαίρι και ρουχισμός».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Previous ArticleNext Article