Ελασσόνα

Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΑΕΝΟΛ ΑΕ

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 14:00 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Λάρισας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ “ΑΕΝΟΛ ΑΕ” στα γραφεία της εταιρείας στην Ελασσόνα.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθησαν εκ μέρους του Δήμου Ελασσόνας ο Δήμαρχος κ. Γάτσας Νικόλαος, εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο κ. Γούλας Παναγιώτης, εκ μέρους του Δήμου Τεμπών η κ. Τόπη Ζωή και εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων ο κ. Γούσιας Δημήτριος.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Λευτέρης Φουρκιώτης αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των μετόχων τους ευχαρίστησε για την πολύ συνεργασία και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις αποφάσεις του ΔΣ επισημαίνοντας ότι “μετά από ένα χρόνο Διοίκησης αλλάζουμε την τροχιά της Εταιρείας στα πλαίσια της αναβάθμισής της σε Αναπτυξιακό Οργανισμό” κάνοντας ιδιαίτερη μνεια στο γεγονός ότι “η ΑΕΝΟΛ ΑΕ φιλοδοξεί να γίνει ένα άμεσο εργαλείο υποστήριξης όλων των Δήμων όλης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας”.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης και ο Οικονομολόγος της Εταιρείας κ. Θανάσης Μαντζώνης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μετόχων για τον ισολογισμό της χρήσης 2019 καθώς για την πορεία της Εταιρείας.

Όσον αφορά το τοπικό πρόγραμμα CLLD/Leader η Διευθύντρια της Εταιρεία κα. Σεβαστή Μπασδέκη ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μετόχων για την πορεία του προγράμματος και στάθηκε στο γεγονός ότι “η Εταιρεία με τη συνδρομή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατάφερε να εγκρίνει – εντάξει έργα Δημόσιου και Ιδιωτικού χαρακτήρα 12,3 εκ € δηλαδή διπλάσια σε σχέση με την αρχικά προκηρυσσόμενη Δημόσια Δαπάνη που ήταν 6,2 εκ €”.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους μετόχους για τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου η Εταιρεία να προσαρμοστεί στο Ν. 4674/2020 και να μετατραπεί σε Αναπτυξιακό Οργανισμό σημειώνοντας ότι “είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που έχει πάρει η Εταιρεία, αφού δημιουργούνται τεράστιες προοπτικές ανάπτυξής και νέες συνθήκες εργασίας” τονίζοντας ότι “η υλοποίησή της αποτελεί, παράλληλα, και μία σημαντική πρόκληση, που μόνο μέσα από στενή συνεργασία με τους Ο.Τ.Α. θα καρποφορήσει”.

Όλοι οι μέτοχοι τοποθετήθηκαν θετικά στην απόφαση της προσαρμογής σε Αναπτυξιακό Οργανισμό,  που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των Ο.Τ.Α., δεδομένου ότι οι Ο.Τ.Α.- μέτοχοι θα αυξήσουν την τεχνική τους ικανότητα και επάρκεια στην υλοποίηση του έργου τους και η ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Λάρισας θα έχει στην διάθεσή της ένα νέο και σύγχρονο αναπτυξιακό εργαλείο.

Κλείνοντας τη Γενική Συνέλευση ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά τονίζοντας ότι “ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει την μετατροπή της Εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό” επισημαίνοντας τις προοπτικές που δημιουργούνται για όλους τους Δήμους της ΠΕ Λάρισας μέσα από το αυτό το ευέλικτο εργαλείο.

Τέλος, στην Γενική Συνέλευση ήταν παρόντα τα μέλη  του διοικητικού συμβουλίου της «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» κ. Γεωργιόπουλος Αθανάσιος, Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Σούλτης Γεώργιος, Αναπληρωτής Δήμαρχος – Αντιδήμαρχος Επιχ. Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαρισαίων, ο κ. Σκριάπας Κων/νος, Πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία και η κ. Κελεπούρη Καίτη. Παραβρέθηκε επίσης ο, καταγόμενος από την Ελασσόνα, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας  του Δήμου Λαρισαίων κ. Αλεξούλης Ιωάννης.

Previous ArticleNext Article