Λάρισα

Πότε αναμένεται να δούμε σταθεροποίηση και πτώση των κρουσμάτων στη Λάρισα

Η Λάρισα ζει μέσα στη δίνη της νέας έξαρσης του ιού με τα νούμερα των κρουσμάτων να προκαλούν ίλιγγο. Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου κατέγραψε 3737 κρούσματα και την περασμένη Τρίτη έσπασε το φράγμα των 570 ημερήσιων κρουσμάτων. Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική και κάθε εφημερία θυμίζει πόλεμο. Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, μπορούμε να δούμε πότε θα έρθει η πολυπόθητη μείωση των κρουσμάτων που στην συνέχεια θα ελαφρύνει και τα νοσοκομεία που αυτή την στιγμή διασωληνώνουν αρρώστους και ακόμη και εκτός ΜΕΘ, αν χρειαστεί;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα δούμε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων στις επόμενες τρεις εβδομάδες και την πτώση στις αρχές Δεκεμβρίου. Άρα ακόμη και τα Χριστούγεννα τα νοσοκομεία θα έχουν φόρτο- ίσως όχι όπως τώρα- αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 1,5 μήνα από την πτώση των κρουσμάτων για να μπορέσουν να δουν αποφόρτιση.

Μέχρι τότε η διαχείριση είναι το όπλο καθώς πλέον απλές κλίνες υπάρχουν καθώς στην Λάρισα δόθηκα 270 κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα. Όμως η δυσκολία παραμένει στις ΜΕΘ που είναι λίγες με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν. Αυτή η διαχείριση είναι που μπορεί να αποτρέψει πολλά περιστατικά από το σκαλοπάτι της μονάδας, κάτι που καταφέραμε και πετύχαμε στο κύμα της περασμένης Άνοιξης.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article