Ελασσόνα

Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Αθανασιάδης και Δημήτρης Αβρανάς

Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Μάη οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Αθανασιάδης και Δημήτρης Αβρανάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κώστα Βατάλη, ενώ στη συνέχεια οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συνομίλησαν με γιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο συνταξιούχος γιατρός- ογκολόγος Θανάσης Αθανασιάδης, επισήμανε ότι το ΚΚΕ, όπως διαχρονικά έχει αποδείξει, είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Το ΚΚΕ έχει αναδείξει επανειλλημένα, με σκοπό την επίλυση τους, ζητήματα στελέχωσης και ελλείψεων του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας και μέσα στη Βουλή αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, ανέδειξαν ακόμη τη συνεχιζόμενη διάλυση των όποιων στοιχειωδών υποδομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επί όλων των κυβερνήσεων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των δομών κατά 50% και του προσωπικού κατά 60% τα τελευταία 15 χρόνια. Βήμα βήμα η πολιτική ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ εκχωρεί αρμοδιότητες της ΠΦΥ σε ιδιώτες την ίδια ώρα που έχει πλέον αποδειχθεί και είναι ώριμο να αναπτυχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε πανελλαδικό επίπεδο, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, χωρίς καμία εμπλοκή – συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, των ΜΚΟ, των διαφόρων “κοινωνικών συνεταιρισμών”.

Σύμφωνα με τις θέσεις του ΚΚΕ πυρήνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι το Κέντρο Υγείας, με τα αποκεντρωμένα ιατρεία και τις κινητές μονάδες που συνδέονται με αυτό.

Κέντρο Υγείας πλήρως στελεχωμένο με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών, μαιών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, επισκεπτών Υγείας, φυσικοθεραπευτών και άλλων υγειονομικών. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία κ.λπ.

Το βασικό κριτήριο ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρέπει να είναι η πλήρης και απολύτως δωρεάν κάλυψη όλων των αναγκών σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση) όλο το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

Το ΚΚΕ διεξάγει χρόνια τώρα ανυποχώρητο αγώνα με ορίζοντα την πραγματική λύση που αποτελεί: Η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός ενιαίου, σύγχρονου, αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένου, με κεντρικό σχεδιασμό, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού.

Previous ArticleNext Article