Λάρισα

Κέλλας: Η κυβέρνηση θωρακίζει τις γυναίκες από κάθε διάκριση

«Η ζωή είναι γυναίκα και η γυναίκα είναι ζωή. Η γυναίκα – μάνα που αποτελεί τον οδοδείκτη μας στη ζωή, η γυναίκα – αγρότισσα, που δουλεύει αδιάκοπα για το ψωμί των παιδιών της, η γυναίκα – σύντροφος, που στέκεται στήριγμα σε κάθε δυσκολία, η εργαζόμενη γυναίκα, που μάχεται με αξιοπρέπεια στον εργασιακό στίβο, η γυναίκα – κόρη, που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο. Σας χρωστάμε πολλά και σας ευγνωμονούμε για όλα».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του βουλευτή ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, σε εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες, που διοργάνωσε στο Κηποθέατρο Λάρισας, με αφορμή και τη Γιορτή της Μητέρας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Φωφώ, σε μια ευχάριστη ανάπαυλα από το ασφυκτικό προεκλογικό του πρόγραμμα, συναντήθηκε με γυναίκες του νομού, συνομίλησε μαζί τους και πήρε δύναμη ενόψει της τελικής ευθείας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Κέλλας, απευθυνόμενος στις γυναίκες, που κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης, τόνισε:

«Εσείς μας φέρνετε στη ζωή, εσείς μας μεγαλώνετε με σεβασμό και ατόφια αγάπη, εσείς είστε οι “βράχοι” μας από την αρχή ως το τέλος», ενώ κάνοντας αναφορά στο Εθνικό Σχέδιο της κυβέρνησης για την ισότητα των φύλων, υπογράμμισε:

«Γεφυρώθηκαν νομοθετικά οι ανισότητες στις αμοιβές. Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση. Ξεκίνησε ο θεσμός “νταντάδες της γειτονιάς” αλλά και η λειτουργία του κέντρου καινοτομίας γυναικών. Θέσαμε, ακόμη, στις κορυφαίες προτεραιότητες μας, την κρατική μέριμνα για την υγεία των γυναικών.Το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου μαστού“Φώφη Γεννηματά”ξεκίνησε και θα ωφελήσει 1,3 εκατ. γυναίκες ηλικίας από 50 – 69 ετών, ενώ από τον Ιούνιο ξεκινά πρόγραμμα που θα αφορά 1,5 εκατ. γυναίκες, οι οποίες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Τέλος, πρόοδος έχει σημειωθεί και στον τομέα της έμφυλης βίας, καθώς λειτουργεί πιλοτικά ο θεσμός των γραφείων αντιμετώπισης της κακοποίησης,  ενώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δίνεται σε όλες τις φιλοξενούμενες στους ξενώνες κακοποιημένων γυναικών».

Κλείνοντας, ο Χρήστος Κέλλας επεσήμανε πως το πρόγραμμα της ΝΔ για μια παραγωγική, δίκαιη και ισχυρή Ελλάδα απευθύνεται στις σύγχρονες γυναίκες και τις ανάγκες τους, ενώ τις κάλεσε να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και να προχωρήσουν μαζί για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι γυναίκα και αξίζει τα καλύτερα! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για την σημερινή σας παρουσία και για την εμπιστοσύνη σας!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Previous ArticleNext Article