Ελασσόνα

Περιγραφή – Αποτελέσματα της 7ης Ανάβασης Ελασσόνας

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια ανάβασης Ελασσόνας ήταν η 7η έκδοση του δημοφιλούς αγώνα. Αιτία δεν ήταν οι πολλές συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα (69 αγωνιζόμενοι από Δράμα έως Σπάρτη…) αλλά τα πολλά μηχανικά προβλήματα και οι έξοδοι αγωνιστικών που οδηγούσαν σε αναγκαστική διακοπή του αγώνα προκειμένου να αποκατασταθούν οι επιβαρύνσεις του οδοστρώματος και να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα από τα σημεία εγκατάλειψης.

Παρόλα αυτά οι θεατές έμειναν στο βουνό μέχρι αργά το απόγευμα προκειμένου να απολαύσουν το θέαμα που προσφέρουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πριν μεταβούν στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας για να  τα δουν από κοντά  παραταγμένα και να χειροκροτήσουν του νικητές.

Η ΛΑΜΚΕ κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα αγώνα με πολλά συμβάντα που ήταν και ο τελευταίος αγώνας του κυπέλλου αναβάσεων βορείου Ελλάδος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι εγκαταλείψεις επηρέασαν και τα αποτελέσματα καθώς πολλά από τα φαβορί δεν τερμάτισαν. Αυτά όμως είναι στο πρόγραμμα σε αγώνες αυτοκινήτων και ως γνωστόν, για να κερδίσει κανείς θα πρέπει πρώτα να δει τη σημαία τερματισμού.

Στην Cat4 νικητής ήταν ο Γιάννης Κουτσοδήμος με Peugeot 106 N2 στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες ανάβασης. Δεύτερος ο Μάκης Λακόρτε με το Peugeot rallye A5 σε μια επιτυχημένη εμφάνιση στην δεύτερη συμμετοχή του στην Ελασσόνα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο Γιώργος Τζίγας με Peugeot 106 Ν2 στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες. Ο Άγγελος Μπατσίλας με το Suzuki Swift A5, εκ των φαβορί της κατηγορίας εγκατέλειψε στο Α σκέλος.

Στην Cat3 ο έτερος αδερφός Κουτσοδήμος, ο Κώστας με το γνωστό Peugeot 106 A6 είχε μια ακόμη νίκη στη κατηγορία. Στη δεύτερη θέση ο τοπικός Γιώργος Γκέκας και στην τρίτη θέση ο Σωτήρης Λάμπογλου, άπαντες με Peugeot 106 A6. Είχαμε και εδώ την εγκατάλειψη ενός φαβορί, του Βασίλη Ανάγνου με Citroen Saxo A6 στο Α σκέλος, κάτοχο του ρεκόρ διαδρομής για τα Α6.Στην Cat2 ο Γιώργος Παρασκευαΐδης με Citroen DS3 A7 είχε μια άνετη νίκη. Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Κουρνιάτης με Ford Escort MK2 E11 και στην τρίτη ο τοπικός Παναγιώτης Καραγκιοζόπουλος με το Seat Ibiza E11.

Στην Cat1 ο Σωτήρης Γρηγορίου με Opel Astra E12 πήρε και  την φετινή χρονιά τη νίκη. Δεύτερος ο Βαγγέλης Παπατριανταφύλλου με την κόκκινη Opel Ascona Ε12 ολοκληρώνοντας την πρώτη του χρονιά σε αγώνες αυτοκινήτου με μια ακόμη επιτυχημένη εμφάνιση σε ανάβαση. Στην τρίτη θέση ο Τάσος Χατζηχρήστος με μια BMW E36 Ε12, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του στην Ελασσόνα.

Στην FSA2L ο Θεόδωρος Παπαβασιλείου πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Δημήτρη Ρούμελη με την Alfa 147 στην πρώτη του συμμετοχή στην Ελασσόνα. Τρίτος ο Χάρης Δήμος με το Citroen Saxo.

Στην FSA ο Δημήτρης Ρεμέντζης με το νέο του απόκτημα, το Peugeot 206 στην πρώτη του ουσιαστικά εμφάνιση σε αγώνα, πήρε μια νίκη απέναντι σε ισχυρό ανταγωνισμό. Δεύτερος ο τοπικός Νίκος Στραβοκώστας με την Alfa 156 και στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Μπερτζέμης με πανέμορφη BMW E36.

Στη FST2 Βαγγέλης Κωνσταντινίδης επέστρεψε στους αγώνες και στις νίκες με το Peugeot 207 γιορτάζοντας τα γενέθλιά του με τον καλύτερο τρόπο (Πολύχρονος Βαγγέλη) κάνοντας και τον ταχύτερο χρόνο ημέρας (2.07.85). Στη δεύτερη θέση είχαμε μια ακόμη επιστροφή μετά από χρόνια, αυτή του Αντώνη Σταφυλοπάτη με το Opel Astra. Τρίτος ο αειθαλής Μπαλάσης Σγουρής με την Toyota Corolla.

Στην FST ο Κώστας Λαζαρίδης με το θηριώδες Mitsubishi Lancer επέστρεψε και αυτός μετά από καιρό σε αγώνες, σε νίκες και στην Ελασσόνα, μακριά όμως από το χρόνο του ρεκόρ ανάβασης (1.59.57) που ο ίδιος κατέχει από το 2019. Δεύτερος ο Βαγγέλης Γεράλης, επίσης με Mitsubishi Lancer στην πρώτη συμμετοχή στην Ελασσόνα.
Τρίτος και ίσως ο πιο ευτυχής από τους τρεις ο Σταύρος Κοντός σε μια ακόμη συμμετοχή σε ανάβαση Ελασσόνας, αυτή τη φορά με το νέο του αυτοκίνητο, ένα Subaru Impreza που μετατράπηκε από πολιτικό σε αγωνιστικό μόλις σε ένα μήνα από την αγορά του, προλαβαίνοντας να κάνει το ντεμπούτο το στον αγαπημένο του αγώνα. Καλούς αγώνες Σταύρο.

Οι drift-άδες που συμμετέχουν σε αναβάσεις έχουν ένα μόνο στόχο, να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο κερδίζοντας το μεγαλύτερο κύπελλο που δεν είναι άλλο από το χειροκρότημα του κόσμου. Στην ανάβαση Ελασσόνας όλοι δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους κάνοντας τους θεατές να τους περιμένουν όρθιοι με τα κινητά να καταγράφουν τα περάσματά τους.
Οι πάρα πολλοί θεατές κάθε ηλικίας ήταν και τη φετινή χρονιά στα συστατικά του αγώνα όπως και η Live μετάδοση του αγώνα σε webTV , φέρνοντας εικόνα και ήχο σε όσους δεν μπόρεσαν να είναι στο βουνό.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2024 στην 8η ανάβαση Ελασσόνας.
Τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

Anabasis Agonas.xlsx – Google Drive

motorthessaly.gr

Previous ArticleNext Article