Λάρισα

Κέλλας στο Επιμελητήριο Λάρισας: «Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Να παραμείνει ανοικτή η Εθνική Τράπεζα στον Τύρναβο»

Στη σύσκεψη, που οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας, σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Τύρναβο, συμμετείχε ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου του κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του Επιμελητηρίου, της Γ. Γραμματέα, κας. Κ. Τζήκα, και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, κ. Κ. Πετμεζά, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να παραμείνει σε λειτουργία το Υποκατάστημα και στις ενέργειες, στις οποίες έχει ήδη προβεί ο ίδιος, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Κέλλας σημείωσε: «Η Εθνική Τράπεζα έχει παρουσία μισού αιώνα στο κέντρο του Τυρνάβου και το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί είκοσι και πλέον χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ως εκ τούτου, η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις, αλλά και για όλους τους κατοίκους του Τυρνάβου και των γύρω περιοχών». Μάλιστα, ο κ. Κέλλας τόνισε: «η συγκυρία που επιλέγει η Τράπεζα να σταματήσει τη λειτουργία του υποκαταστήματος είναι ατυχής, καθώς συμπίπτει με τις καταστροφές από την πρόσφατη θεομηνία».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για την εξάμηνη παράταση αναστολής πλειστηριασμών, κατασχέσεων και λοιπών μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την από 9/11/2023 ΠΝΠ, μιας και αυτοί συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεινή οικονομική και κοινωνική θέση, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο «Daniel».

Κατά την αποχώρησή του από το Επιμελητήριο ο κ. Κέλλας  δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λάρισας για το αίτημα χιλιάδων κατοίκων του Τυρνάβου και όμορων περιοχών να παραμείνει σε λειτουργία το τοπικό Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στους συμπολίτες μου και θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου, τόσο για το συγκεκριμένο  ζήτημα, όσο και για οτιδήποτε άλλο βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των Λαρισαίων».

 

Previous ArticleNext Article