Λάρισα

Παρασκηνιακή συναλλαγή Καλογιάννη-Παπαδημόπουλου στον ΦΟΣΔΑ

Τελικά οι μεθοδεύσεις και οι καθυστερήσεις εκ μέρους του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη επί ένα  χρόνο, ώστε να μην εκλεγεί νέα διοίκηση στον Ενιαίο  Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων   Ν. Λάρισας ( ΦΟΔΣΑ Ν. Λάρισας ) , αποδείχτηκε σήμερα που αποσκοπούσαν: στην «εξαγορά» του κ. Παπαδημόπουλου με αντάλλαγμα την έμμισθη θέση του αντιπροέδρου στον Φορέα!

Μέχρι σήμερα και ενώ έχουν περάσει δώδεκα   μήνες από τότε που κανονικά θα έπρεπε να έχουν γίνει οι εκλογές ο κ. Καλογιάννης προσπαθούσε συνεχώς να βρει τον τρόπο ώστε να ξεπεράσει το «ενοχλητικό» γι’ αυτόν πρόβλημα των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών , που του δημιουργούσε  εμπόδιο  να εκλεγεί Πρόεδρος στον ΦΟΔΣΑ . Έτσι προτίμησε να αφήσει τον ΦΟΣΔΑ χωρίς διοίκηση, καθώς χρέη διοίκησης εκτελούσε το προηγούμενο ΔΣ το οποίο όμως απαρτίζονταν από 20 μέλη , σε σύνολο 25 μελών  , τα οποία είτε δεν είναι σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, είτε δεν έχουν εκλεγεί για να συμμετάσχουν στο νέο Φορέα ως αντιπρόσωποι των Δήμων!

Αρνιόταν πεισματικά να ορίσει, ως όφειλε ημερομηνία εκλογών, στέλνοντας συνεχώς ερωτήματα στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για το «αν είχε δικαίωμα ψήφου ο εκπρόσωπος  των εργαζομένων» . Το Νομικό συμβούλιο του Κράτους στις 9  Απρίλιου απάντησε ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές ο εκπρόσωπος των εργαζομένων  , όπως το ίδιο απάντησε και το Υπουργείο , σε νέο ερώτημα που τέθηκε , στις 23 Ιουλίου .

Ο κ. Καλογιάννης συνέχισε να εμπαίζει την ομάδα μας –και ειδικά τους Δημάρχους   αφού σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν στο γραφείο του υποστήριζε  ότι ήθελε να πάμε όλοι μαζί συναινετικά στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ .

Δηλαδή επι μακρόν ,  κωλυσιεργούσε συστηματικά  ,  μέχρι , ως δια μαγείας  , να ψηφιστεί στη Βουλή ειδική τροπολογία  στο Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών Ν4735 / 14-10-2020   ,  με την οποία δίνεται τελικά η ισότιμη συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο  στον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Μετά και από αυτή την αιφνίδια εξέλιξη συναντηθήκαμε   και αποφασίσαμε όλοι μαζί   να ζητήσουμε αναβολή των εκλογών , για την επόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου , για να διερευνηθούν τα νέα, νομικά δεδομένα, αλλά, πρωτίστως επειδή αντιπρόσωπος στο ΦΟΣΔΑ που θα συμμετείχε στις εκλογές βρίσκεται σε καραντίνα λόγω  κορωνοϊού και βάσει νόμου απαγορεύεται η παρουσία του για λόγους δημόσιας υγείας . Και έτσι θα μας δινόταν η δυνατότητα , παρουσία όλων των μελών , να διερευνήσουμε  τις πιθανότητες συναινετικής εκλογής .

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Παπαδημόπουλος σε απόλυτη συνεννόηση με τον κ. Καλογιάννη, αν και διαβεβαίωνε την ομάδα των εκλεκτόρων πως συμφωνεί με τις κινήσεις, βρέθηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο, και  παρευρέθηκε δίνοντάς τους την απαραίτητη απαρτία   στη συνέλευση , για προφανείς ιδιοτελείς  λόγους .

Στο αίτημα μας για αναβολή θεωρούσαμε σίγουρο  ότι θα συμφωνούσε ο κ. Καλογιάννης αφού επι τρεις μήνες  μιλούσε για συναινετική διοίκηση του ΦΟΔΣΑ  ενώ αυτός τελικά  παρασκηνιακά συνεργαζόταν με τον κ. Παπαδημόπουλο όπως αποδείχτηκε .

Το αίτημα μας για αναβολή τελικά δεν έγινε αποδεκτό από τον  κ. Καλογιάννη.  Δεν  σεβάστηκε ούτε το γεγονός πως υπάρχει μέλος του σώματος το οποίο  βρίσκεται σε καραντίνα . Με την <εξαγορά > του κ.Παπαδημόπουλου  ο δήμαρχος Λαρισαίων προτίμησε να κάνει εκλογές – δημοκρατικά – μόνος του!

Την ηθική του κ.Παπαδημόπουλου την παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.   Είναι ανάξιο πλέον να ασχολείται κανείς μαζί του… Δυστυχώς όμως και  ο κ. Καλογιάννης, αποδεικνύεται ότι ως άνθρωπος προτιμά να λειτουργεί στο παρασκήνιο και όχι στο  προσκήνιο.

 

Καραλαριώτου  Ρένα – Δημοτική σύμβουλος Λάρισας

Μανώλης Γεώργιος -Δήμαρχος Τεμπών

Νασιακόπουλος Θανάσης – Δήμαρχος Κιλελέρ

Εσκίογλου Μακης – Δήμαρχος Φαρσάλων

Αργυρόπουλος Κώστας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Καμηλαράκη Μαίρη -Δημοτική σύμβουλος Λάρισας

Ανδριτσόπουλος Ανδρέας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Τερζούδης Χρήστος -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Χατζούλης Χρήστος – Δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ

Κουκουλιός Σταύρος -Δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων

Γκάτσος Γεώργιος -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου

Μανδηλάς Λάσκαρης -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου

 

Previous ArticleNext Article