Λάρισα

Κέλλας: Έρχονται προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις

Ενημερωτική συνάντηση είχαν ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Πεντάγωνο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε αναλυτικά για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καθώς και για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το έργο των οποίων εξήρε.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα εξοπλιστικά, εστιάζοντας στην αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale και στην απόκτηση F-35 καθώς και στην ενδεχόμενη ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με δύο φρεγάτες.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στο αμέσως προσεχές διάστημα και ΕΠΟΠ τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων με νέο προσωπικό, ώστε να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας στο στράτευμα.

Αποχωρώντας από το Πεντάγωνο, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με τον οποίο μας συνδέει και προσωπική φιλία, είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία. Ενημερώθηκα για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για την πορεία εξοπλισμού και στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα όπλα και νέο προσωπικό.

Η κυβέρνησή μας έχει θέσει ως κύρια προτεραιότητα την ενίσχυση της εθνικής μας ασφάλειας και προς τον σκοπό αυτό αξιοποιεί κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της. Υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Εκ μέρους όλων των Λαρισαίων, θέλω να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που επαγρυπνούν 24ώρου βάσεως σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, προκειμένου η χώρα μας να είναι ασφαλής και αυτοδύναμη».

Previous ArticleNext Article