Ελασσόνα

Παραίτηση Αντώνη Λιάνου από το Συντονιστικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

Μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελασσόνας, θα ήθελα να ανακοινώσω την παραίτησή μου, από το Συντονιστικό Όργανο της Ο.Μ., προς τον Γραμματέα της Οργάνωσης Μελών, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και τα μέλη της Ο.Μ. Ελασσόνας.

Η παραίτησή μου έχει να κάνει με τους εξής παρακάτω λόγους:

-Την ολοκλήρωση της θητείας του Συντονιστικού Οργάνου το επόμενο χρονικό διάστημα, την έναρξη των επόμενων εσωκομματικών διαδικασιών με την εκλογή νέων οργάνων σε Συνέδριο, Ο.Μ., Ν.Ε. κ.α., στις οποίες δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος.

-Την αποχώρησή μου από το Συντονιστικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Όταν το 2019 αποφάσισα να ανταποκριθώ ως ενεργός πολίτης στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση και συμμετοχή στα κοινά, μέσα από την προοδευτική και δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, η Οργάνωση Μελών Ελασσόνας απαριθμούσε 65 ενεργά μέλη σε ολόκληρο τον διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας. Σήμερα, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια απαριθμεί πάνω από 400 ενεργά μέλη, που συμμετέχουν στις διαδικασίες, στα κοινά και μέσα στη κοινωνία, προσφέροντας με αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια.

Η διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές, η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και οι νέες εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αποτέλεσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες, μία κορυφαία συλλογική διαδικασία που εξελίχτηκε με ταχύτατους ρυθμούς, την ώρα που οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Το αποτέλεσμα αυτών των εσωκομματικών διεργασιών, έφερε στη προεδρία τον σύντροφο Στέφανο Κασσελάκη και ένα νέο όραμα, για ανασυγκρότηση και για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά, στο προσκήνιο των νέων προγραμματικών θέσεων του κόμματος, ώστε ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος, που απλώνεται από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, το προοδευτικό κέντρο έως και τις παρυφές της λαϊκής δημοκρατικής δεξιάς, να εκφραστεί ξανά μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ στον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καλούς αγώνες, ώστε το κόμμα μας, να αποτελέσει την αιτία που η κοινωνία θα έχει φωνή και ελπίδα και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επανέλθει στην διακυβέρνηση της χώρας, στέλνοντας τις ακραία νεοφιλελεύθερες-συντηρητικές δεξιές πολιτικές, οριστικά, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έρχεται ανανεωμένο και αποφασισμένο να «συμπαρασύρει» όλες τις τάσεις που επικρατούν διαχρονικά στον ιστορικό κορμό της Αριστεράς, δημιουργώντας ένα νέο δημοκρατικό ρεύμα νίκης και πολιτικής αλλαγής. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια οφείλουμε ο καθένας από την πλευρά του να αγωνιστεί με κεντρικό γνώμονα την ενότητα και την ανασυγκρότηση του κόμματος, τηρώντας στο ακέραιο τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Της Αριστεράς για τον άνθρωπο, της Αριστεράς για την ίδια τη κοινωνία.

Το 15ετές πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να προστατευθεί και να αναγνωριστεί, μέσα από την νέα προσπάθεια που το κόμμα ξεκινά με τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το ώριμο τέκνο της ανάγκης, της ελπίδας, της ανατροπής, για μια Ελλάδα με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο και πρόσωπο, αντίστοιχα.

Υπηρέτησα τις αρχές και τις αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της αριστεράς, μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ,. από το 2005 μέχρι και σήμερα. Σε όλους τους αντιφασιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες έδωσα το παρόν στη πρώτη γραμμή. Δίπλα σε φίλους, σε συντρόφους, σε αγωνιστές της καθημερινότητας. Από τα αντιεξουσιαστικά συλλαλητήρια στα Εξάρχεια, στα Προπύλαια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από τα κινήματα των Αγανακτισμένων και των Αποφασισμένων, από το Δημοψήφισμα του ΟΧΙ μέχρι τα αγροτικά και κοινωνικά συλλαλητήρια του λαού. Θα συνεχίσω ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να προσφέρω και να συνεισφέρω, σε οποιαδήποτε δράση, όπου μπορώ, όπου χρειαστεί, όπου μου ζητηθεί, για όσο χρειαστεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και τα μέλη της Οργάνωσης Μελών Ελασσόνας για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα μέλη που θα αναλάβουν ευθύνες και θα αγωνιστούν στη πρώτη γραμμή, το επόμενο χρονικό διάστημα. Καλή δύναμη, καλούς αγώνες!

Θα ήθελα επίσης να στείλω ένα πολιτικό μήνυμα στον ελασσονίτικο λαό, να στηρίξει τις προοδευτικές δυνάμεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να συνεχιστεί ο δρόμος της συνεργασίας, της σύνθεσης και της ενότητας στη κοινωνία μας, στις εκλογές που έρχονται.

Παιδί από μία λαϊκή δημοκρατική δεξιά οικογένεια, υπηρέτησα τις αρχές τις αριστεράς, ακολουθώντας πιστά τον ορθολογισμό και τον ριζοσπαστισμό, στα πολιτικά τεκταινόμενα. Πιστεύοντας σε μια Αριστερά που εκτός από ανανεωτική θα ήταν και αποτελεσματική. Θα έβαζε τα χέρια στις λάσπες, θα τα γέμιζε, θα έκανε σωστά, θα έκανε λάθη, αλλά κυρίως θα έπραττε. Θα έβαζε πλάτη για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό λαό. Και αυτό έκανε.

Γιατί αυτό είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά. Η ανάγκη να βοηθάς τον άνθρωπο, κάθε μέρα, να υπερασπίζεσαι το δίκαιο και το λογικό, κάθε ώρα. Ακόμη και αν δεν νικήσεις ποτέ, να πολεμάς πάντα.

ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος λοιπόν.

Αντώνης Λιάνος
Μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

Previous ArticleNext Article