Ελασσόνα

Παράδοση για την Ελασσόνα και φέτος οι επιτυχίες

Επίσημα και… «με τη βούλα» δόθηκε οριστικό τέλος χθες το πρωί στην εύλογη αγωνία και των Ελασσονιτών υποψηφίων (…και των οικογενειών τους) για την εισαγωγή τους ή μη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας. Νωρίς το πρωί, στο Λύκειο Ελασσόνας και στα Λύκεια της περιοχής αναρτήθηκαν οι πίνακες με τα ονόματα των εισαχθέντων, χωρίς βέβαια να υπάρχει αξιοσημείωτη κινητικότητα από την πλευρά των υποψηφίων, αφού οι περισσότεροι προτίμησαν…να «τσεκάρουν» τις ευκολίες και την εξυπηρέτηση που προσφέρει η τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Ελάχιστοι ήταν οι υποψήφιοι που πληροφορήθηκαν τυπικά την επιτυχία τους ή όχι μέσα από τις κωδικοποιημένες επίσημες ανηρτημένες καταστάσεις με τα ονόματα.
Πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητο το πολύωρο «μπλοκάρισμα» της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, με τους επισκέπτες της να έχουν αποθέματα υπομονής. Χαρακτηριστικά όσα έλεγαν χθες στην «Ε», μεταξύ σοβαρού και αστείου, εκπαιδευτικοί, γονείς και υποψήφιοι: «…τελικά σήμερα πιο εύκολα μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο παρά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας!».
Μια πρώτη «ακτινοσκόπηση» (…αποκωδικοποίηση) δείχνει ότι, παρά τα όποια προβλήματα που δημιούργησε ο κορονοϊός και αυτή η χρονιά είχε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας παλαιότερων χρόνων και βέβαια υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση, αφού δεκάδες νέοι Ελασσονίτες (από τα Λύκεια της επαρχίας Ελασσόνας) είναι πια φοιτητές στα Α.Ε.Ι. της χώρας.
Χαρακτηριστικά τα όσα σχολίαζαν εκπαιδευτικοί κύκλοι της περιοχής: «Ήταν ακόμη μια καλή και παραγωγική χρονιά και η Ελασσόνα συνεχίζει τις επιτυχίες, παρά τις διαφορετικές «φουρνιές» υποψηφίων που υπάρχουν κάθε χρόνο. Παρά το αρχικό «πάγωμα», τα δάκρυα και την ανησυχία όταν είχαν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες, σήμερα έχουμε ξανά χαρές και χαμόγελα επιτυχίας. Και η φετινή χρονιά δείχνει πως για την Ελασσόνα οι επιτυχίες έγιναν πια παράδοση…».
Πάντως, σε αρκετούς υποψήφιους έπαιξε σημαντικό ρόλο για την εισαγωγή τους η σωστή και μελετημένη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.
Από εδώ και μετά, με «φόντο» τα όσα «τρέχουν» με τα του κορονοϊού και με τη γνωστή δύσκολη οικονομική συγκυρία, σειρά έχουν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και οι «τσέπες» γονέων και φοιτητών για τις σπουδές.
Ανάμικτα τα συναισθήματα και στην Ελασσόνα, με χαρούμενους, αλλά και προβληματισμένους ή… και κάποιους απογοητευμένους υποψήφιους, που διαφορετικά τα περίμεναν. Ήδη, κάποιοι ξανασκέφτονται τυχόν πιθανότητες για σπουδές στο εξωτερικό και κάποιοι άλλοι για ιδιωτικές σχολές, προκειμένου να βρουν τυχόν διεξόδους και «πόρτες» για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο Ν. ΓΑΤΣΑΣ:
Με μήνυμά του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους μαθητές και τις μαθήτριες με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: «Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους μαθητές του Δήμου μας που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και πέτυχαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κάνατε περήφανους τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους σας, αλλά και όλους εμάς…
Καλές σπουδές και εις ανώτερα!».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη -eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article