Ελασσόνα

Πανδαισία παραδοσιακών «χρωμάτων» και ρυθμών «…στου Ολύμπου την αυλή» – Ενθουσιασμένοι οι Ελασσονίτες (ΦΩΤΟ)

Τα ζωντανά, φωτεινά, μεστά και ανεξίτηλα «χρώματα» της παράδοσης, με έντονο «άρωμα» του μακρινού Ισημερινού(Εκουαδόρ) και της Ελλάδος «απλώθηκαν» και εφέτος «…στου Ολύμπου την αυλή», στο 9ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, του Δήμου Ελασσόνας, αλλά και δεκάδων χορηγών.
Μικροί και μεγάλοι χορευτές και μουσικοί, με τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα «Gruppo Folklorico CUNIBURO, Cayambe» από το μακρινό Εκουαδόρ(Ισημερινός), του πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Ομίλου Δεσκάτης και τις χορευτικές ομάδες της «οικοδέσποινας» Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας «ζωντάνεψαν» για τα καλά με χορούς και τραγούδια του τόπου τους…«την αυλή του Ολύμπου», στην Ελασσόνα.
Δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών βρέθηκαν προχθές(Δευτέρα) το βράδυ σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην κεντρική αγορά της οδού Βενιζέλου και βέβαια στην κατάμεστη «πλατεία Λαού», στο κέντρο της Ελασσόνας, παρακολούθησαν και απόλαυσαν το ξεκίνημα των εκδηλώσεων, όπου κυριαρχούσε η παράδοση, μέσα σε πραγματική πανδαισία παραδοσιακών «χρωμάτων» και ρυθμών και καταχειροκρότησαν με θέρμη τους συμμετέχοντες, μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό τους για την εξαιρετική εμφάνιση όλων των συγκροτημάτων.
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας συγχάρηκε δημόσια τους ανθρώπους της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας για τη σπουδαία επιτυχημένη διοργάνωση που υλοποιούν κάθε χρόνο και την πολύχρονη δουλειά τους στον χώρο του πολιτισμού και όχι μόνο. «Ο Δήμος Ελασσόνας είναι περήφανος συνδιοργανωτής και συμμετέχει κάθε χρόνο στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου», υπενθύμισε χαρακτηριστικά.
«Μέσα από το φεστιβάλ, που υλοποιείται από το 2013, απλώνουμε γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας ανάμεσα στους λαούς, συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στην αλληλεγγύη των λαών. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να γίνει ο τόπος μας, ο Όλυμπος μας, ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αντλώντας αισιοδοξία από την πανδαισία των χρωμάτων και αμφιέσεων, από τα χαμόγελα και τη ζωντάνια των συμμετεχόντων και από τους ήχους της μουσικής. Αυτή η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί, δεν πρέπει να σβήσει..!», επεσήμανε, ανάμεσα στα άλλα, ο πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας Γιάννης Σαμώτας, καλωσορίζοντας «…στου Ολύμπου την αυλή» τους δεκάδες επισκέπτες και ντόπιους, φίλους της παράδοσης και του πολιτισμού.
Το τετραήμερο των εκδηλώσεων συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7:30 μ.μ. Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από χορευτικά συγκροτήματα
8:30 μ.μ. Διεθνής Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Παράσταση στην «πλατεία Λαού»
Συμμετέχουν:
-Gruppo Folklorico CUNIBURO, Cayambe Pichincha του Εκουαδόρ (Ισημερινός)
-Πολιτιστικός Σύλλογος Μελίας
-Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος»
-Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας ολοκληρώνονται αύριο, Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, με τη μεγάλη και ξεχωριστή συναυλία του μουσικού πολυφωνικού συγκροτήματος «Stringless» / Στρίγγλες, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους της παράδοσης, της ελληνικής μουσικής και του πολιτισμού.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ελευθερία») – του Γιάννη Μουκίδη
Previous ArticleNext Article