Λάρισα

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στη Νίκαια – Η κάθοδος στην Αθήνα με τρακτέρ και η πορεία

Σήμερα Πέμπτη θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι τελικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και πως αυτές θα κλιμακωθούν στη συνέχεια, μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους την περασμένη Τρίτη με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού των μπλόκων θα λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας. Οι αγρότες θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με πολύωρο κλείσιμο των εθνικών οδών και πορεία στην Αθήνα. Μάλιστα κάνουν λόγο για κοροϊδία και νέο εμπαιγμό για τα μέτρα που ανακοίνωσε κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας μη ικανοποιημένοι με τα όσα τους δόθηκαν.

Χθες Τετάρτη συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους αποκλείοντας βασικούς οδικούς άξονες, κάτι που έγινε και στη Λάρισα, στο μπλόκο του Πλατυκάμπου όταν οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την ΠΑΘΕ πεζοί και με τρακτέρ. «Το μπλόκο του Πλατυκάμπου θα συνεχίσει ενωμένο και δυνατό» τόνισε ο Γιάννης Κουκούτσης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, συμπληρώνοντας πως: «δεν καλύφθηκαν αυτά που ζητάμε». Η πλειοψηφία των αγροτών φαίνεται να ζητά σκληρή γραμμή, προτείνοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατεβαίνοντας με τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα. Θεωρούν δε, πως το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν έχει ικανοποιηθεί.

Στις σκέψεις των αγροτών είναι ή να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο ή να πραγματοποιήσουν πορεία εντός της επόμενης εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει διάλογο με κλειστούς δρόμους, σημειώνοντας πως τα δημοσιονομικά περιθώρια για μεγαλύτερες παροχές, έχουν εξαντληθεί.

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article