Λάρισα

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή την Τρίτη το απόγευμα.

Τους υποψηφίους παρουσίασε ο Αλέξης Ζορμπάς, γραμματέας της ΤΕ Λάρισας και μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι “θέτουμε στο επίκεντρο το βασικό, δίλημμα των εκλογών δηλαδή: το πόσο πιο ενισχυμένο θα βγει το ΚΚΕ απέναντι σε όλους αυτούς τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΜΕΡΑ25 και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ανεξάρτητα από επί μέρους διαφοροποιήσεις κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με τη μία ή την άλλη χιλιοδοκιμασμένη συνταγή.  Ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος.

Ο λαός της πόλης μας έχει συγκεντρώσει σημαντική πείρα και δεν θα τσιμπήσει σε όλα αυτά τα ψευτοδιλήματα και τις δήθεν διαχωριστικών γραμμών που επιδιώξουν να αποκρύψουν ότι η πολιτική τους είναι το ίδιο αντιλαϊκή.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει: Στους νέους μεγάλους αγώνες για να βάλουµε φρένο στα χειρότερα διεκδικώντας ό,τι αξίζει σήμερα στον λαό και τα παιδιά του“.

Ακολούθησε η παρέμβαση από το Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας και εκ νέου υποψήφιο, ο οποίος επεσήμανε ότι «απευθύνουμε και σήμερα από το βήμα αυτό, κάλεσμα συμπόρευσης όχι μόνο σε όσους κατά καιρούς βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, αλλά και σε όλους όσοι τώρα, για πρώτη φορά ακούν τις θέσεις μας, προβληματίζονται, ξέρουν πως εδώ βρίσκεται μια πολιτική δύναμη που είναι σταθερά στο πλάι τους, δεν κάνει πίσω, παλεύει, επιβεβαιώνεται για τις εκτιμήσεις της και δικαιώνεται για τη στάση της σε όλες τις κρίσιμες φάσεις.

Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να δει σήμερα, πιο καθαρά την πραγματική διαχωριστική γραμμή, που υπάρχει στην κοινωνία και να πάρει τη θέση του, δίπλα στο ΚΚΕ, που είναι με την εργατική τάξη, το λαό, σταθερά απέναντι στο κεφάλαιο και τα κόμματα του. Μπορεί να δει πως υπάρχει τελικά φως στο τούνελ για το λαό και αυτό βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής, για την πραγματική πρόοδο της κοινωνίας. Και αυτή είναι μόνο η νέα σοσιαλιστική κοινωνία, για την όποια αξίζει να παλεύει κανείς».

Ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή επικρατείας του Κόμματος υπογράμμισε ότι “είναι σημαντικό για το ΚΚΕ να υπάρχει πρωτογενής τομέας και να αναπτύσσεται. Ο λαός θα σώσει το λαό και ο λαός έχει τη δύναμη με την οργάνωση και τη δράση του να έχει θετικά αποτελέσματα προς όφελός του”.

Παράλληλα η υποψήφια βουλευτής Μαρία Κωστή επεσήμανε ότι «συμπορεύομαι με το ΚΚΕ γιατί είναι το κόμμα που σέβεται το άνθρωπο, που στέκεται δίπλα στον αδύναμο, δίνοντάς του την στήριξη για να γίνει ενεργός και δυνατός, το κόμμα που είναι πρωτοπόρο σε όλους τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, το κόμμα που σε κάνει να νιώθεις χρήσιμος και όχι αναλώσιμος. Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ, για την δική μου αξιοπρέπεια, για την αξιοπρέπεια των παιδιών μου, για την αξιοπρέπεια όλης της κοινωνίας.»

Τέλος ο υποψήφιος βουλευτής Αντρέας Φώσκολος ανέφερε ότι “είμαστε τυχεροί που έχουμε το ΚΚΕ, που έχουμε εστίες αντίδρασης στα Πανεπιστήμια, έχουμε συνδικαλιστικές παρατάξεις με πρώτη δύναμη φέτος την Πανσπουδαστική, αυτές όμως οι εστίες αντίδρασης έχουν καταφέρει να φρενάρουν τα πράγματα ως τώρα όμως πρέπει να διεκδικούν και να κερδίζουν”.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας:

  1. Αβρανάς Δημήτρης, 41 ετών, γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί στην Ελασσόνα, είναι αυτοαπασχολούμενος οδοντίατρος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών.

Γραμματέας της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ. Από το 2010 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ελασσόνας, μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΑΠΘ). Από φοιτητής είναι οργανωμένος στην ΚΝΕ και δραστήριος στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στο δέκαθλο στις κατηγορίες των εφήβων και των νέων.

  1. Αθανασιάδης Αθανάσιος, 63 ετών, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κατοικεί στο Μελισσοχώρι Λάρισας. Ήταν υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη Θεσσαλία στις Περιφερειακές εκλογές του 2019.

Είναι πλέον συνταξιούχος γιατρός – ογκολόγος. Διατέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής διευθυντής του τμήματος Παθολογική Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022. Συμμετείχε επί σειρά ετών στην κλινική έρευνα στην Ογκολογία, συμβάλλοντας ως συγγραφέας στη δημοσίευση δεκάδων επιστημονικών εργασιών σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά. Παράλληλα, είναι μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε), πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO), μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), της Ελληνικής Εταιρείας Γηριατρικής Ογκολογίας, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιστορίας της Ογκολογίας. Διατέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.) από το 2019 έως τον Δεκέμβρη του 2022 με τα ψηφοδέλτια της ΔΗ.ΠΑ.Κ. Ιατρών και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό».

  1. Καζαντζίδης Περικλής, 59 ετών, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ.

Από μαθητής οργανωμένος στην ΚΝΕ όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στους μαθητικούς αγώνες της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε  στο ΤΕΙ Δασοπονίας στην Καρδίτσα όπου και συνέχισε στην συνδικαλιστική του δράση και διετέλεσε  πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών.

Από το 1995 διατηρεί εμπορικό κατάστημα στη Λάρισα, όπου συνεχίζει την δράση του στο κίνημα των αυτοαπασχολουμένων.Είναι αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας τα τελευταία 25 χρόνια.

  1. Καρυώτη Κική, 40 ετών, είναι φιλόλογος, εκπαιδευτικός, εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λάρισα, είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Είναι από μαθήτρια οργανωμένη στην ΚΝΕ, και δραστήρια στο μαθητικό και στο φοιτητικό κίνημα. Είναι μέλος του σωματείου ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Θεσσαλίας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων μαθητών δήμου Λάρισας και μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

  1. Κωστή Μαρία, 64 ετών,είναι συνταξιούχος τραπεζικόςΓεννήθηκε και μεγάλωσε στους Γόννους και κατοικεί στη Λάρισα και στους Γόννους. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο ΠΑ.ΜΑΚ. και είναι παντρεμένη με δύο μεγάλα παιδιά.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, ήταν υποψήφια δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Τεμπών, έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος και είναι έκτοτε επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών.

  1. Λαμπρούλης Γιώργος, 58 ετών, είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, εκλεγμένοςΒουλευτής του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από το 2012 και αντιπρόεδρος της Βουλής. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας από 2002 έως 2015 και μέλος του ΔΣ της Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας. Επίσης υπήρξε δραστήριο μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.) και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), καθώς επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας. Ενώ είναι μέλος

Γεννήθηκε στη Λάρισα όπου και κατοικεί. Είναι Γιατρός πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καιπατέρας ενός ενήλικου παιδιού.

  1. Μπαρμπούτη Μαρία, 48 ετών, γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα, είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.Εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη στον κλάδο της εστίασης.

Από μικρή ηλικία δρα οργανωμένα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του Κόμματος. Το 1992 εκλέχτηκε γραμματέας της Οργάνωσης Λάρισας της ΚΝΕ σε ηλικία 17 ετών, στα δύσκολα χρόνια ανασυγκρότησης της ΚΝΕ και του Κόμματος.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού από το 2011 έως το 2015. Ενώ είναιεκλεγμένη στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων του 30ου Δημοτικού και του 1ου γυμνασίου.

  1. Σκόκας Γιάννης, 48 ετών,γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δήμητρα Αγιάς, είναι εργαζόμενος Ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας.

Είναι Πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας από το 2019, της οποίας είναι μέλος από το 2008. Παλαιότερα υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας. Ενώ ως φοιτητής υπήρξε ιδρυτικό μέλος των συλλόγων σπουδαστών ιδιωτικώνσχολών Αθήνας.

Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δήμητρας από το 2005.

  1. Τσιάτσιου Αγγελική, 27 χρονών, Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι Απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Είναι τελειόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου».

Εργάζεται στην εστίαση και είναι μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας.

Είναι στέλεχος της ΚΝΕ από τα μαθητικά της χρόνια, με συμμετοχή στο μαθητικό και στο φοιτητικό κίνημα. Τώρα είναι μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

  1. Τσικριτσής Στέλιος, 34 ετών, γεννήθηκε στον Τύρναβο από πατέρα αγρότη και μητέρα Ιδιωτική Υπάλληλο. Μεγάλωσε και κατοικεί στον Τύρναβο. Είναι αυτοαπασχολούμενος αγρότης.

Το 2010 σε ηλικία 22 χρόνων ήταν υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Τυρνάβου, ενώ το 2014 εκλέχθηκε τοπικός Σύμβουλος. Επίσης, το 2019 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Τυρνάβου. Παράλληλα, ήταν υποψήφιος Βουλευτής στον νομό Λάρισας το 2015 όπως και το 2019.

Είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

  1. Φώσκολος Ανδρέας, 45 ετών, Επίκουρος Καθηγητής Αγελαδοτροφίας με έμφαση στην περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Γεννήθηκε στον Πειραιά όπου και έζησε μέχρι το 1997, όποτε και μετακόμισε στη Λάρισα για σπουδές στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδίας, στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία, ενώ εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, ενώ μέχρι το 2019 εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Οκτώβριο του 2019, είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων.

Στα φοιτητικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ και συμμετείχε στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

larissapress.gr

 

Previous ArticleNext Article