Λάρισα

Οι ΑΠΕ μονόδρομος για την ενεργειακή αυτάρκεια της Ελλάδας

«Η ενεργειακή ασφάλεια και αυτάρκεια της χώρας συνιστούν εθνικούς στρατηγικούς στόχους, τους οποίους η κυβέρνησή μας υπηρετεί με προσήλωση και συνέπεια. Χάρη στους ανεξάντλητους φυσικούς πόρους, που διαθέτει η ελληνική επικράτεια, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν την ιδανική επιλογή, προκειμένου να καταστήσουμε την πατρίδα μας ενεργειακά αυτοδύναμη.

Με έργα και όχι ευχολόγια, υπολογίζουμε ότι, μέχρι το 2030, 60% της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτεται από τις ΑΠΕ. Αξιοποιώντας την ιδιαίτερα ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία που εκπέμπεται στη χώρα μας 8 μήνες τον χρόνο αλλά και τη δύναμη του ανέμου, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με ταχύ βηματισμό στον δομικό μετασχηματισμό του ενεργειακού μας τομέα.»

Τα ανωτέρω επισήμανε σε δήλωσή του, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο της ημερίδας για το μέλλον των ΑΠΕ, με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η οποία συνδιοργανώθηκε στην πόλη της Λάρισας από την Εφημερίδα «Ελευθερία» και τη Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση – TRT.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος στα μέτρα, που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, τόνισε:

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνοδεύεται από την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου, την οποία το Κρεμλίνο προκαλεί, για να αναγκάσει την ΕΕ να μειώσει την υποστήριξή της στο Κίεβο. Αυτή τη στιγμή, η φετινή τιμή του φυσικού αερίου είναι δεκαπλάσια της περσινής.

Η κυβέρνηση, απ’ την αρχή της κρίσης, έχει λάβει μέτρα στήριξης των καταναλωτών, παρεμβαίνοντας στην αγορά ενέργειας και ωθώντας την EE να καταρτίσει το σχέδιο REPowerEU. Προσδοκούμε ότι η απεξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα συνιστά εφικτό στόχο, που θα συνδυαστεί με την ανάσχεση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Πέρα από τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος και την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η κυβέρνηση εργάζεται αδιάλειπτα για την “πράσινη” μετάβαση, η οποία θα μεταβάλλει θετικά τις ισορροπίες στο επίπεδο της ενεργειακής ασφάλειας».

Ο Χρήστος Κέλλας, τέλος, χαρακτήρισε την ημερίδα ως «ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη», υπογραμμίζοντας πως αφορά το μέλλον του τόπου μας και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους.

 

 

Previous ArticleNext Article