Ελασσόνα

Ο Θανάσης Καλιακούδας απαντά για όλα

Σε επικοινωνία που είχε με το Ιστολόγιο “Κρανέα Ελασσόνας” ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δυτικού Τομέα Δήμου Ελασσόνας και πρώην Δήμαρχος Αντιχασίων Θανάσης Καλιακούδας έδωσε πλήρεις απαντήσεις για όλα όσα δέχθηκε δημόσια κριτική ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα τον τελευταίο καιρό από συγκεκριμένο συμπολίτη μας.
Αναφορικά με την φετινή αιμοδοσία ο Θανάσης Καλιακούδας μας τόνισε ότι επιλέχθηκε να γίνει στις 17 Ιουλίου ως ημέρας η οποία ήταν πιο κοντά στο Αντάμωμα που θα γινόταν, με σκοπό να υπάρχει και μαζική συμμετοχή για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος των Κρανιωτών. Ωστόσο, κατόπιν ελήφθη η απόφαση της Πολιτείας για απαγόρευση των πανηγυριών λόγω της πανδημίας, οπότε ακόμη και με προσωπική κινητοποίηση ανθρώπων κατορθώθηκε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες αίματος. Παράλληλα, ο Θανάσης Καλιακούδας σημείωσε πως η κριτική έπρεπε να στραφεί στον ίδιο αποκλειστικά και όχι στον Δήμο και την Τοπική Κοινότητα, διότι ο ίδιος είναι Πρόεδρος της Τράπεζας Αίματος Κρανιωτών από το 1986, χρονιά κατά την οποία με προσωπικές του ενέργειες δημιουργήθηκε η Τράπεζα Αίματος των Κρανιωτών. Επισημαίνει δε για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, πως ο ίδιος είναι σταθερός αιμοδότης – εδώ και δεκαετίες – της σπάνιας ομάδας αίματος μηδέν ρέζους αρνητικό και έχει δώσει έως τώρα 38 φορές αίμα. Θυμάται μάλιστα χαρακτηριστικά που ακόμη και στις 4 τα ξημερώματα όταν στο παρελθόν χρειάστηκε για συμπολίτη μας αίμα, μαζί με άλλον συμπατριώτη μας προσέτρεξαν στη Λάρισα και το πρόσφεραν. Ως αιμοδότης και ως Πρόεδρος της Τράπεζας Αίματος έχει τιμηθεί με τιμητική πλακέτα παλιότερα από τον τότε Υπουργό Υγείας Γιώργο Γεννηματά και τρεις φορές από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Κωνσταντίνο Τζανακούλη, αλλά και από το αρμόδιο Τμήμα Αιμοδοσίας της Λάρισας.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων της Κρανιάς και του Λουτρού και την οργανική λειτουργικότητά τους, ο Θανάσης Καλιακούδας μας ενημέρωσε πως μετά από τις απαιτούμενες ενέργειες του Δήμου, του ίδιου και των αρμόδιων υπευθύνων προς την Πολιτεία, το Δημοτικό Σχολείο της Κρανιάς παραμένει εξαθέσιο και του Λουτρού παραμένει διθέσιο.
Τέλος, για το θέμα της ενίσχυσης της ύδρευσης του χωριού μας από τις δύο φυσικές πηγές των θέσεων “Άγιος Γεώργιος” και “Ρούντος”, ο Θανάσης Καλιακούδας δήλωσε ικανοποιημένος διότι ενισχύθηκε το δίκτυο ύδρευσης της Κρανιάς με 200 κυβικά φυσικού πόσιμου νερού μετά από εξαντλητικό καθαρισμό και εργαστηριακές δοκιμές του νερού των πηγών, των μηχανημάτων χλωρίωσης και του δικτύου μεταφοράς του νερού. Με ελάχιστο κόστος επαναλειτουργίας, όπως μας είπε ο Θανάσης Καλιακούδας, η Κρανιά θα υδρεύεται πλέον και από δύο φυσικές πηγές δωρεάν, οι οποίες πηγές ήταν για χρόνια ανεκμετάλλευτες, ενώ παράλληλα θα εξοικονομείται και από τα ταμεία του Δήμου το ποσό των 120.000  ευρώ το χρόνο που χρειαζόταν για το επιπλέον νερό.
Κλείνοντας την παρέμβασή του στο Ιστολόγιό μας ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δυτικού Τομέα του Δήμου Ελασσόνας Θανάσης Καλιακούδας τόνισε για μια ακόμη φορά πως δεν είναι καθόλου αντίθετος στην οποιαδήποτε κριτική των πολιτών ή της αντιπολίτευσης, ωστόσο, σημείωσε, πως αυτή είναι ανάγκη να έχει ερείσματα και να μην είναι επιπόλαια, μόνο και μόνο με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.
Previous ArticleNext Article