Αθλητισμός, Ελασσόνα

Ο Παιδής στον 5ο Ορειβατικό Αγώνα Τσαριτσάνης: Οι δυνατότητες της περιοχής είναι μοναδικές

Στον 5ο Ορειβατικό Αγώνα Τσαριτσάνης – Ολύμπου έδωσε το παρών ο Θανάσης Παιδής, ενώ συμμετείχε ενεργά τρέχοντας στη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων.

Σταθερός υποστηρικτής του δρομικού κινήματος και των συλλογικοτήτων που το ενισχύουν ο Θανάσης Παιδής δεν θα μπορούσε να λείψει από τον αγώνα που γίνεται στην περιοχή της Ιστορικής Κωμόπολης της Τσαριτσάνης. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, όπως επίσης με αθλητές που έτρεξαν στον αγώνα και τους συνοδούς τους.

Ο Θανάσης Παιδής – αναφερόμενος στην εξαιρετική διοργάνωση, όπως και στις ευοίωνες προοπτικές της Τσαριτσάνης – δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε σε έναν όμορφο αγώνα, τον οποίο στηρίζουμε έμπρακτα από την πρώτη στιγμή.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, όπως και σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στον 5ο Ορειβατικό Αγώνα. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να απευθύνουμε ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν με τον καθαρισμό και την συντήρηση των μονοπατιών. Μ’ αυτόν τον τρόπο αναδείχθηκε η πανέμορφη διαδρομή και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Τσαριτσάνη έχει σημαντικό αποτύπωμα στο διάβα των αιώνων. Αποτέλεσε ισχυρό οικονομικό και εκπαιδευτικό κέντρο, ενώ σ’ αυτόν τον μαρτυρικό τόπο δόθηκαν ηρωικοί αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας.

Αδιάψευστοι μάρτυρες των σπουδαίων ιστορικών καταβολών και συνάμα της φυσικής ομορφιάς που διακρίνει την περιοχή αποτελούν η Οικονόμειος Σχολή, τα θρησκευτικά μνημεία, το μαγευτικό ξωκλήσι του Άη Σωτήρα, ο Πύργος του Μάμτζιου, η Ακρόπολη της Τσαριτσάνης. Η μακρά διαδρομή που ξεκινά από τα βάθη του χρόνου σε συνδυασμό με τους ενεργούς συλλόγους της περιοχής και τους φιλόξενους κατοίκους δημιουργούν μοναδικές προοπτικές για την Τσαριτσάνη. Με όραμα, αξιοποίηση των ευκαιριών και συνεργασία υπάρχουν σημαντικότατες δυνατότητες και μπορεί να χαραχθεί πορεία ανάπτυξης για την κωμόπολη. Αυτή η πορεία μπορεί να “παντρέψει” τη μεγάλη ιστορική κληρονομιά με την εξωστρέφεια έτσι ώστε να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον τους κατοίκους της Τσαριτσάνης με ευημερία και διαρκή πρόοδο» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article