Λάρισα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε Κωνσταντινούπολη και Χάλκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αναστολή λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), υπό τον Γενικό Γραμματέα Δρ. Μάξιμο Χαρακόπουλο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Φανάρι και στη Χάλκη των Πριγκιποννήσων.

Η αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. θα μεταβεί στη Χάλκη, σε προσκυνηματική επίσκεψη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος. Κατά την παραμονή της στο νησί θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Ιεράς Θεολογικής Σχολής, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ηγούμενο της Μονής, Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και θα ξεναγηθεί στην εμβληματική της βιβλιοθήκη.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι του διεθνούς θεσμού θα μεταβούν στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος, όπου θα λάβουν μέρος στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Ακολούθως, θα έχουν συνεργασία με τον ιεράρχη, ο οποίος είναι και ο σύνδεσμος της Δ.Σ.Ο. με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την επομένη, προ του εσπερινού για τη θρονική εορτή της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, η αντιπροσωπεία των ορθοδόξων βουλευτών θα γίνει δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου ο επικεφαλής της Δ.Σ.Ο. να προβεί σε τιμητική αναφορά στην πολυετή Πατριαρχική διαδρομή Του στο Φανάρι.

Τέλος, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα παραστεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Αποστόλου Ανδρέα.

Στο περιθώριο των ανωτέρω, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) και νυν Πρόεδρο της Κοινότητας Παναγίας Κουμαριώτισσας Νεοχωρίου, Άρχοντα χαρτοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Λάκη Βίγκα και τον Διευθυντή της ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή», κ. Μιχάλη-Μηνά Βασιλειάδη.

Επίσης, η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ θα συμμετάσχει στα εγκαίνια, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, της έκθεσης ζωγραφικής των Βρετανών εικαστικών Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο «Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος», που συνδιοργανώνει η Αγιορειτική Εστία της Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, ενώ θα επισκεφθεί και το ορθόδοξο νεκροταφείο στο Σισλί.

Στην αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο., εκτός του κ. Χαρακόπουλου, συμμετέχουν οι βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Σταύρος Κελέτσης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Ιωάννης Σαρακίωτης, καθώς και ο σύμβουλος της Οργάνωσης Δρ. Κώστας Μυγδάλης.

Previous ArticleNext Article