Αθλητισμός

Ο Κώστας Χατζής από τη Βερδικούσια με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της Β’ Εθνικής!

Ο Κώστας Χατζής έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην πρεμιέρα της φετινής Super League 2 ήταν βασικός στο 3-3 του Απόλλωνα Λάρισας εναντίον του ΑΟ Τρίκαλα και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται επί 17 διαδοχικές σεζόν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Από το 2005 μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έπαιξε σε άλλο επίπεδο. Ούτε σε υψηλότερο, ούτε σε χαμηλότερο. Έκανε την αρχή με την Καστοριά, ακολούθησε η Καλαμάτα, ο Ιωνικός, ο Διαγόρας, ο Πιερικός, η ΑΕΛ, η Νίκη Βόλου, ο Αιγινιακός, ο Απόλλων Σμύρνης, η Παναχαϊκή, ο Αγροτικός Αστέρας και από το 2017 ο Απόλλων Λάρισας.

Τα παλιά χρόνια δεν ήταν απίθανο ένας ποδοσφαιριστής να έχει σταθερή πορεία στην Β’ Εθνική, αν και η ομάδα του είχε συνεχή παρουσία στην κατηγορία. Ωστόσο αυτό που έχει καταφέρει ο Κώστας Χατζής δεν έχει ταίρι.

Για 17 σερί σεζόν παίζει στην ίδια κατηγορία, την Β’ Εθνική ή Φούτμπολ Λιγκ, αλλά αυτό το έχει κάνει με 12 διαφορετικές ομάδες! Αν εξαιρέσει κανείς τα δύο πρώτα χρόνια στην Καστοριά και μιάμισι σεζόν στην πατρίδα του, τη Λάρισα, σε άλλες δέκα ομάδες έπαιξε από μισή ως μία σεζόν! Από την κατηγορία έλειψε μόνο στο πρώτο μισό του 2009-10, που ήταν χωρίς ομάδα, και το δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16, που πήγε στον Απόλλωνα Λάρισας στο τοπικό.

Αμυντικός χαφ ο Κώστας Χατζής, είναι από τους παίκτες στρατιώτες των προπονητών στις ομάδες, αμυντικός χαφ με πολύ τρέξιμο και κάλυψη χώρων.

«Το ποδόσφαιρο έχει καλές και άτυχες στιγμές. Δεν θα πω άσχημες, γιατί δεν μου αρέσει η λέξη. Πολλές φορές έφτασα κοντά σε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και στο τέλος κάτι γινόταν και έμενα στη δεύτερη κατηγορία. Ήταν δηλαδή οι συγκυρίες που δεν μου επέτρεψαν να παίξω στην πρώτη εθνική. Για τρίτη κατηγορία να παίξω δεν το σκέφτηκα ποτέ», είχε πει παλαιότερα μιλώντας για το σημαντικό του επίτευγμα.

Είναι ενδεικτικό ότι ως τη στιγμή που γραφόταν τούτες οι γραμμές, λίγες ώρες μετά το ματς με την Τρίγλια στις 5 Δεκεμβρίου, ο Κώστας Χατζής είχε καταγράψει συνολικά 410 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, στα 17 αυτά χρόνια που παίζει μπάλα σε επαγγελματικό επίπεδο! Μία επίδοση πραγματικά ζηλευτή…

Σ’ αυτά τα χρόνια έχει πολλά να θυμηθεί και να καταγράψει: «Επειδή είμαι ΑΕΛ, στα παιχνίδια που φορούσα τη φανέλα της και υπήρχε τόσος κόσμος στο γήπεδο. Μου σηκώνεται η τρίχα κάθε φορά που το σκέφτομαι. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές μου ήταν με τη Νίκη Βόλου, όταν διεκδικούσαμε άνοδο. Κάναμε διπλό στην έδρα του Παναιτωλικού και μας περίμενε ο κόσμος στις 02.00 τα ξημερώματα να μας αποθεώσει, φιλούσαν το λεωφορείο. Ήταν η χρονιά που ανέβηκε ο Παναιτωλικός και όχι εμείς. Είναι κάποιες στιγμές που σου μένουν στο μυαλό. Σε αυτά τα 17 χρόνια, δεν ανέβασα, αλλά δεν… έριξα και καμιά ομάδα», είχε επισημάνει παλαιότερα, γυρνώντας το ρολόι πίσω…

Άραγε μετά από τόσα χρόνια «περιπλάνησης» στο χώρο της Β’ Εθνικής έχει βάλει όριο; Όπως είχε εκμυστηρευτεί «Σκέφτομαι να κάνω 20 τα χρόνια της καριέρας και να τελειώσω», αλλά δεν παραλείπει να θυμάται και τη στιγμή που είχε σκεφτεί να δώσει ένα πρόωρο τέλος στην καριέρα του: «Μετά την Παναχαϊκή (2015-2016) που τα είδα όλα, στα 31 μου, είχα αποφασίσει να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Είπα να κοιτάξω το μέλλον μου. Μου προέκυψε όμως ο Αγροτικός Αστέρας, στον οποίο έμεινα ένα χρόνο…».

Φυσικά θα ήθελε συμμετοχές στη Super League 1: «Κι αύριο το πρωί θα έπαιζα. Και ας μην έγραφα αυτό το ρεκόρ, δεν θα με πείραζε. Είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο».

prosopa.net

Previous ArticleNext Article