Λάρισα

Ο Χρήστος Κέλλας στην Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίας

Την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου συναντήθηκε με τον νέοΠεριφερειάρχη, Αντιπύραρχο, Ιωάννη Αμανατίδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφούπεριηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Διοίκησης, συνεχάρη τον νέο Διοικητήγια την ανάληψη τωνκαθηκόντων του και εξήρε την προσφορά των πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο, παρουσία και εκπροσώπων της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κ. Κέλλαςαναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση του σεισμού και των θεομηνιών, που έπληξαν τη Λάρισα και ολόκληρη τη Θεσσαλία, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Σας είμαστε ευγνώμονες,καθώς χάρη στο απαράμιλλο θάρρος και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, που σας διακρίνει,  σώθηκαν ανθρώπινες ζωές και προστατεύτηκαν περιουσίες».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συνομίλησε με τον κ. Αμανατίδη για την ενίσχυσητης Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας με επιπλέον προσωπικό, με έμφαση στο εποχικό,ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αντιπυρική προστασία.

Οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν, ακόμα, στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας σε Σταθμό Α’ Τάξης, στη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Τύρναβο, καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών, αλλά καιτησυντήρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Τέλος, συμφώνησαν πως είναι απαραίτητο να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων και να ενισχυθεί ο στόλος με πυροσβεστικά οχήματα.

Ο κ. Κέλλας, αποχωρώντας από τις εγκαταστάσεις της ΠεριφερειακήςΠυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, δήλωσε:

«Επισκέφτηκα την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίαςκαι ευχήθηκα καλή επιτυχία στον νέο Περιφερειάρχη, στα απαιτητικά καθήκοντα, που αναλαμβάνει, σε μια δύσκολη συγκυρία για την περιοχή μας, μετά τους σεισμούς και τις καταστροφές του Ιανού και, ιδίως, του Daniel. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι οι πυροσβέστες ρισκάρουν και, πολλές φορές, χάνουν τη ζωή τους,δίνοντας μάχες με τις φλόγες για να σώσουν ζωές και περιουσίες συνανθρώπων μας. Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την αυτοθυσία και το σπουδαίο έργο τους. Προσωπικά, είμαι πάντα δίπλα στους πυροσβέστες μας και βρίσκομαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων της».

Previous ArticleNext Article