Ελασσόνα

Ενημέρωση αγροτών & κτηνοτρόφων επαρχίας Ελασσόνας για τη μετάβαση στο πανελλήνιο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στο Σύνταγμα. Πάνω από 300 τρακτέρ από όλη την Ελλάδα θα κατευθυνθούν προς τη πρωτεύουσα, από σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, σε μία πορεία πάνω από 14 ώρες. Πάνω από 700 αγρότες και κτηνοτρόφοι θα συμμετάσχουν από τον Νομό Λάρισας με τρακτέρ, αγροτικά και πούλμαν.

Ο Αγροτικός Καπνικος Συνεταιρισμός και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελασσόνας διαθέτουν προς εξυπηρέτηση δωρεάν λεωφορείο για τους αγρότες και κτηνότροφους της επαρχίας Ελασσόνας (Υπεύθυνοι στα τηλ.: 6949446885-Γιάννης Τσερτικιδης & 6977458160-Θωμάς Καραγεώργος).

-Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 09:30πμ στο δημοτικό πάρκινγκ του Δήμου Ελασσόνας και στις 10:00πμ θα πραγματοποιηθεί η αναχώρηση για την Αθήνα. Να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, κινητό, φορτιστή και νερό. Στις 14:30μμ θα πραγματοποιηθεί η άφιξη στην Αθήνα, στην περιοχή του Μαρουσίου, στο στάδιο ΟΑΚΑ.

-Από το ΟΑΚΑ θα ακολουθήσει μετάβαση μέσω του Ηλεκτρικού Σταθμού (ΗΣΑΠ) προς το κέντρο της Αθήνας. Απαραιτήτως να έχουν κέρματα για να διευκολυνθούν στα εισιτήρια εισόδου-εξόδου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ) οι αγρότες και οι κτηνότροφοι.

-Από το ΟΑΚΑ μέσω του ΗΣΑΠ, στη στάση “ΟΜΟΝΟΙΑ”, στη στάση “ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ” και στη στάση “ΘΗΣΕΙΟ” οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα κατέβουν για ολιγόωρη ξεκούραση, φαγητό/καφέ.

-Στη στάση του ΗΣΑΠ “ΟΜΟΝΟΙΑ” υπάρχει σύνδεση με ΜΕΤΡΟ για Σύνταγμα.
-Στη στάση του ΗΣΑΠ “ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ” υπάρχει σύνδεση με ΜΕΤΡΟ για Σύνταγμα.

-Η απόσταση από ΟΑΚΑ μέχρι τις στάσεις “ΟΜΟΝΟΙΑ”, “ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ”, “ΘΗΣΕΙΟ” μέσω ΗΣΑΠ είναι 35 λεπτά.
-Η απόσταση περπατώντας από τις περιοχές Μοναστηράκι και Θησείο για το Σύνταγμα είναι 15-25 λεπτά.
-Η απόσταση περπατώντας από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, μέσω της οδού Πανεπιστημίου, είναι 20 λεπτά.

Όλα τα τρακτέρ, τα οχήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων θα φτάσουν έως την Λεωφόρο Αθηνών και από εκεί στη Πλατεία Καραισκάκη και στη συνέχεια στην Πλατεία Ομονοίας. Τα αγροτικά μηχανήματα θα κινηθούν προς το Συνταγμα μόνο από έναν δρόμο, είτε στην Πανεπιστημίου είτε στην Σταδίου και θα πρέπει ένας να είναι ανοικτός για την κίνηση ασθενοφορων, πυροσβεστικής κτλ. Άρα οποιος δρόμος αποφασιστεί, είτε Σταδίου είτε Πανεπιστημίου, εκεί θα σταθμεύουν τα τρακτέρ.

Θα υπάρξει προσυγκέντρωση των τρακτέρ στην Ομόνοια στις 17:30-18:00μμ και από εκεί κατεύθυνση για Σύνταγμα για το συλλαλητήριο στις 18:00-18:30μμ.

Με τη λήξη του συλλαλητηρίου μέσω ΜΕΤΡΟ από τη στάση “ΣΥΝΤΑΓΜΑ” (και κατεύθυνση προς “ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ”) οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα κατεβούν στη στάση “ΑΤΤΙΚΗ” και θα πάρουν τον Ηλεκτρικό “ΗΣΑΠ” (με κατεύθυνση προς “ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ”) για να κατέβουν στη στάση “ΕΙΡΗΝΗ” όπου είναι το στάδιο ΟΑΚΑ, για να γίνει η αναχώρηση-επιστροφή για Ελασσόνα.

Previous ArticleNext Article