Λάρισα

Ο Χρήστος Κέλλας στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας

Στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας συμμετείχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος, κατά τον διαδικτυακό χαιρετισμό του, συνεχάρη τους διοργανωτές για τη δράση του Επιμελητηρίου και αναφέρθηκε στις αντοχές που επέδειξε η ελληνική οικονομία στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εστίασε στα μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της αγοράς, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Μετά από 2 δύσκολα χρόνια πανδημίας, η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης.

Από 9% ύφεση το 2020, κινηθήκαμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που θα υπερβούν το 8% το 2021 και θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια. Επίσης, μειώσαμε την ανεργία από 17% σε 12%, και ο αριθμός των ανέργων είναι χαμηλότερος απ’ ό,τι τον Απρίλιο του 2010.

Η κυβέρνηση πήρε ευνοϊκά φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ και δημιούργησε προγράμματα στήριξης καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, όπως το “ΓΕΦΥΡΑ”, το “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, την επιστρεπτέα προκαταβολή και το ΤΕΠΙΧ. Η συνολική αξία των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, μέσω των οποίων στηρίχθηκαν οι επαγγελματίες για την περίοδο 2020-2022, είναι 43,3 δις €. Πρόκειται για το 3ο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης στην Ευρώπη και το 4ο στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Και, ενώ η χώρα είναι σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης, έχουμε εισαγόμενη ενεργειακή κρίση και αύξηση του πληθωρισμού. Η κυβέρνηση, όμως, βρίσκεται στο πλευρό των μικρομεσαίων και των επαγγελματιών, για όσο χρειαστεί, και λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο.

Στεκόμαστε με στοχευμένες παρεμβάσεις δίπλα στη μεσαία τάξη και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, έχοντας ως τώρα διαθέσει 2 δις € για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τη στήριξη οικιακών καταναλωτών, επαγγελματιών και αγροτών. Προχωρήσαμε σε αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Ιανουάριου και έρχεται και νέα – γενναία – αύξηση από 1η Μαΐου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των πληττόμενων μέχρι το τέλος της κρίσης.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνει ότι η χώρα αλλάζει “σελίδα”.

Ο Χρήστος Κέλλας, κλείνοντας, ευχήθηκε «καλή χρονιά», «υγεία», «δύναμη», «επιτυχίες» και «ευημερία», σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, τονίζοντας:

«Είμαστε η κυβέρνηση των επαγγελματιών και των εργαζόμενων και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να στηρίξουμε την ελεύθερη οικονομία».

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/mE_4Wj155IU

 

Previous ArticleNext Article