Λάρισα

Νομός Λάρισας: Σε αυτές τις περιοχές απλοποιείται η έκδοση αδειών εκτός σχεδίου

Στην απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών στις περιοχές εκτός σχεδίου, οι οποίες δεν είναι δασικές, προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος προσπαθώντας να ισορροπήσει την κατάσταση μεταξύ των διαμαρτυριών πολιτών και της καθυστέρησης της διαδικασίας από ορισμένα δασαρχεία. Με εγκύκλιο που υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και οι υφυπουργοί, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, απλοποιείται σημαντικά η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών στις περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός οικισμών, για τις οποίες έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες.

Κερδίζεις τρεις μήνες και μπόλικη χαρτούρα

Για αυτές τις αλλαγές αλλά και την λιγότερη… χαρτούρα που χρειάζεται μίλησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαγεωργίου στην εκπομπή «Έτσι κι Αλλιώς» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο. «Ήταν ένα θέμα που είχε προβληματίσει και ταλαιπωρήσει, μηχανικούς, πολίτες και υπηρεσίες. Με αυτή την πρωτοβουλία απλοποιείται σημαντικά η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών στις περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός οικισμών, για τις οποίες έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες. Προβλέπει ότι για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε αυτά τα ακίνητα που είναι σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες προσδιορίζονται ως άλλη μορφής ή μη δασικές, ανεξάρτητα σε πιο σημείο είναι ο χάρτης, δεν απαιτείται καμία βεβαίωση της υπηρεσίας δασών ή άλλου αρμόδιου φορέα. Θα ολοκληρώνεται η διαδικασία μόνο με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης από τον μηχανικό. Ουσιαστικά έγινε αντικατάσταση της βεβαίωσης αποχαρακτηρισμού  που ήταν απαραίτητη από το δασαρχείο για την έκδοση άδειας σε τέτοια περιοχή, με μια υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού πάνω στο τοπογραφικό διάγραμμα. Πλέον όσοι πάνε με την νέα διαδικασία κερδίζουν έως και τρεις μήνες», αναφέρει.

Ποιες περιοχές αφορά

Ποιες περιοχές αφορά και βοηθά αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία στην Θεσσαλία και τον ν. Λάρισας; «Μιλάμε για πραγματικά πολλές περιοχές. Είναι χιλιάδες οι ιδιοκτησίες. Είναι η Λίμνη Πλαστήρα στη Καρδίτσα. Στο ν. Λάρισας αφορά τις περιοχές της Μελιβοίας , της Παλιουριάς, της Κουτσουπιάς, του Πολυδενδρίου, της Σκήτης, του Καστρίου , της Αμυγδαλέας και της Σωτηρίτσας, αλλά και άλλες περιοχές», καταλήγει.

Πηγή: Larissapress.gr

Previous ArticleNext Article