Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής

Είναι πλέον και επίσημο ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα δώσει μια νέα εκλογική μάχη, αυτήν τη φορά για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς σήμερα (31.7.2023) η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητά του.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να συναντηθεί αύριο Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ζεϊμπέκικο Πατούλη

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια της Αττικής ξεκίνησε από ένα ζεϊμπέκικο και συγκεκριμένα από το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη την ώρα που η χώρα καιγόταν και εν μέσω πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον χαμό των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair, που κατέπεσε στην Κάρυστο.

Ωστόσο, πληροφορίες ανέφεραν πως το ζεϊμπέκικο αυτό ήταν αφορμή για την απόσυρση της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στον Γιώργο Πατούλη. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι στο Μαξίμου υπήρχε διάχυτη δυσαρέσκεια για μία σειρά από αστοχίες του νυν περιφερειάρχη Αττικής αναφορικά με τη διαχείριση δύσκολων περιστατικών, όπως οι πυρκαγιές, αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα με τα χιόνια.

Οι υποψήφιοι που «εξετάστηκαν» από τη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία άρχισε να εξετάζει ονόματα που θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα για την κρίσιμη περιφέρεια της Αττικής. Ανάμεσά τους ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου – που γρήγορα ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης – αλλά και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το όνομα, όμως, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, ήταν αυτό που κυριάρχησε. Ο ίδιος εξάλλου έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για πολλά χρόνια, ενώ στη συνέχεια λαμβάνοντας κρίσιμα χαρτοφυλάκια επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήρθε αντιμέτωπος τόσο με τα «μέτωπα» της φωτιάς όσο και με του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί τι σκοπεύει κάνει ο Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για το ζεϊμπέκικο, αλλά δεν κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση. Πλέον αναμένεται να δούμε αν ο Γιώργος Πατούλης κατέβει στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής ως ανεξάρτητος ή αν θα στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ποιος είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1968 στον Βύρωνα και κατάγεται από τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Τον Οκτώβριο του 2002, εξελέγη Δήμαρχος Βύρωνα, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και από το 2003 έως το 2014 υπηρέτησε αυτή τη θέση, ενώ από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Στις 19 Ιουλίου του 2019 διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ανέλαβε μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού και στη συνέχεια ανέλαβε τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021.

Κατόπιν ανασχηματισμού της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Κατά τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ορίστηκε και πάλι υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

newsit.gr

Previous ArticleNext Article