Αθλητισμός

Νικητής στο Λαρισινό ντέρμπι ο Π.Ο.Ε

Με γκολ του Δημήτρη Κοντοθανάση στο 85ο λεπτό, ο ΠΟ Ελασσόνας επικράτησε εκτός έδρας με 0-1 στο Λαρισινό ντέρμπι κόντρα στον Δωτιέα Αγιάς για την 17η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής (5/3).

Γράφει ο Χρήστο Δαϊρετζής

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα της Ελασσόνας να φτάσει τους 24 βαθμούς και να ξεφύγει 6 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Χρήστου Καπελιάνη παρέμεινε κάτω από αυτή με 17 βαθμούς.

Το ματς:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου, με τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν σε ένα μέτριο τερέν. Με τον χρόνο να κυλάει, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και ήταν εκείνοι οι οποίοι έμοιαζαν πιο επικίνδυνοι στο γήπεδο. Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 25ο λεπτό, όταν ο Κυρίτσης με σουτ από τα όρια της περιοχής είδε την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό παραθυράκι της εστίας.

Από εκεί και πέρα, δεν συνέβη κάτι άλλο άξιο προς αναφορά μέχρι και το 44′ όταν ο Κούκος με ωραία μπαλιά είδε την κίνηση του Κωστούλα ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς και του πέρασε την μπάλα με τον δεύτερο να στρώνει στον επερχόμενο Κυρίτση ο οποίος από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Καραγκούνης έκανε την σέντρα, με τον Κυρίτση να στρώνει την μπάλα με το κεφάλι για τον Κωστούλα ο οποίος πρόλαβε και έβαλε την προβολή, αναγκάζοντας τον Πατέτσο σε σπουδαία επέμβαση.

Στην επανάληψη, η εικόνα ήταν η ίδια με την ομάδα του Στέλιου Αρσένου να φαίνεται πως αν κάποιος κατάφερνε να πάρει το τρίποντο θα ήταν εκείνη όντας αρκετά επικίνδυνη σε πολλές της επιθέσεις. Παράλληλα, η βροχή ολοένα και δυνάμωνε, με το παιχνίδι να γίνεται πιο σκληρό όπως είναι φυσικό και τον αγωνιστικό χώρο να βαραίνει εξίσου. Στο 51ο λεπτό έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Δωτιέα, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο Κωστούλας έκανε το πλασέ με τον Πατέτσο να απομακρύνει.

Πέντε λεπτά μετά από την συμπλήρωση μιας ώρας, ο ΠΟΕ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία, με τον Κακάμη να βρίσκει τον Κωστούλα, ο οποίος αφύλακτος στην “καρδιά” της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του σωστά τοποθετημένου Πατέτσου που για ακόμη μια φορά κράτησε “όρθια” την ομάδα του. Στο 69′ ήταν η σειρά του Δωτιέα να απειλήσει, όταν ο Ντάλλας έκανε την σέντρα με τον νεοεισερχόμενο Λαβαντσιώτη να κάνει την κεφαλιά, η οποία δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη. 

Στο 85ο λεπτό ο ΠΟ Ελασσόνας βρήκε το πολυπόθητο τέρμα. Ο προωθημένος Κοντοθανάσσης πήδηξε ψηλότερα όλων και πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Δωτιέα γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Από εκεί και πέρα μέσα σε καταρρακτώδη βροχή και την ένταση στα… κόκκινα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης, γεγονός το οποίο δεν επετεύχθη μέχρι το τριπλό σφύριγμα της λήξης, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια καθόλα σπουδαία νίκη.

Δωτιέας Αγιάς (Χρήστος Καπελιάνης): Πατέτσος, Πρέτσι, Τσακάλι, Τάρτας, Βλησαρούλης (68′ Νγκο), Αναδολού, Δρόσος, Ντάλλας, Κορτσάρι, Γιαννακόπουλος, Γιαννακός (56′ Λαβαντσιώτης).

ΠΟ Ελασσόνας (Στέλιος Αρσένος): Γούπος, Κούκος (79′ Καραμούλας), Αγγελούλης (79′ Τσάτσος), Περτζιόνι, Κοντοθανάσης, Ιγγλέζος, Κυρίτσης, Κωστούλας, Καραγκούνης (72′ Μουλτσιάς), Μπέλλος (46′ Γκαμπέτας), Κακάμης.

Διαιτητική τριπλέτα: Ασλανίδης, Καλορογιάννης, Κουτσικανίδης (Πιερίας).

athleticlarissa.gr

Previous ArticleNext Article