Ελασσόνα

Να γίνουν ΤΩΡΑ πριν να είναι αργά όλα τα απαραίτητα έργα για τη θωράκιση του δρόμου της Μελούνας

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη ένα χρόνο πριν έφερε στην επιφάνεια κινδύνους για πολλά επικείμενα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Με αφορμή το περιστατικό με τις καταπτώσεις βράχων σε αυτοκίνητο εκπαιδευτικών στο δρόμο της Μελούνας αναδεικνύεται ξανά ότι η ζωή μας παίζεται κάθε μέρα κορόνα- γράμματα στο δρόμο «καρμανιόλα» Λάρισας-Κοζάνης, που έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Ρωτάμε τι θα γινόταν αν οι βράχοι έπεφταν σε ένα λεωφορείο που μετέφερε μαθητές;

Ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες επαγγελματίες οδηγούς και εργαζόμενους που μετακινούνται με τα επαγγελματικά και επιβατικά τους οχήματα, είτε προς Λάρισα, είτε προς Ελασσόνα, Κοζάνη και τις γειτονικές περιοχές. Μέσω αυτού του δρόμου διεξάγεται η συγκοινωνία γραμμών των ΚΤΕΛ των νομών Λάρισας Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς καθώς επίσης κινείται και μεγάλος αριθμός βαρέων οχημάτων.

Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου Λάρισας-Κοζάνης που υπάρχει πρόβλημα.

Στο τμήμα του από Ελασσόνα, εώς τα όρια με την Π.Ε Κοζάνης, είναι επίσης υψηλής επικυνδυνότητας, λόγω της στενότητάς του, των πολλών και επικίνδυνων στροφών, την έλλειψη φωτισμού, την προβληματική διαγράμμιση ,ενώ περνά και μέσα από την πόλη της Ελασσόνας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς και τους κατοίκους της Ελασσόνας και άλλων χωριών που διασχίζει ο συγκεκριμένος δρόμος.

Πρόκειται για έναν δρόμο που εδώ και δεκαετίες, όλες οι κυβερνήσεις τον εξήγγειλαν και τον μελετούσαν, άλλα καμία δεν τον έκανε, όπως δεν έκανε και την παράκαμψη Ελασσόνας.

Ούτε όμως από την πλευρά της περιφέρειας και τον Δήμο Ελασσόνας υπήρξε πρακτικό ενδιαφέρον και πρωτοβουλίες για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο τμήμα του δρόμου από Τύρναβο έως Τσαριτσάνη (ξεσκαρώματα βράχων, άδειασμα βραχοπαγίδων από φερτά υλικά και βραχοτεμάχια, καινούρια συρματοπλέγματα) αλλά και πρωτοβουλίες για την κατασκευή του νέου δρόμου από Ελασσόνα έως τα όρια της Π.Ε Κοζάνης και την παράκαμψη της πόλης της Ελασσόνας.

Απαιτούμε:

-Να γίνουν ΤΩΡΑ όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο δρόμο της Μελούνας από Τύρναβο μέχρι Τσαριτσάνη (ξεσκαρώματα βράχων, άδειασμα βραχοπαγίδων από φερτά υλικά και βραχοτεμάχια, καινούρια συρματοπλέγματα)

-Να προγραμματιστεί ΤΩΡΑ να γίνουν μελέτες και να κατασκευαστεί σήραγγα στην Μελούνα.

-Να ολοκληρωθούν ΤΩΡΑ όλες οι σχετικές μελέτες και να κατασκευαστεί ο νέος και ασφαλής δρόμος Ελασσόνας μέχρι τα όρια της Π Ε Κοζάνης, όπως και η παράκαμψη της πόλης της Ελασσόνας, με εκτροπή των φορτηγών περιφερειακά της πόλης.

 

Previous ArticleNext Article