Ελασσόνα

Με το Δασάρχη Ελασσόνας συναντήθηκε ο Ν. Γάτσας

Συνάντηση με το Δασάρχη Ελασσόνας Χρ. Αναστόπουλο είχε σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με θέμα το συντονισμό και την οργάνωση των συναρμόδιων φορέων Δήμου και Δασαρχείου στη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών.

Ο κ. Αναστόπουλος έκανε αναφορά στη διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε δασικές περιοχές, όταν ο βαθμός κινδύνου πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (4), όπως σήμερα Δευτέρα, και στην απόφαση οριοθέτησης των περιαστικών δασών που χρήζουν μεγαλύτερης προστασίας λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης από πολίτες και επαγγελματίες αγρότες. Όσοι δραστηριοποιούνται κοντά σε περιαστικά δάση μπορούν να κινούνται ελεύθερα με ειδική άδεια. Το Δασαρχείο έχει ήδη προχωρήσει σε συντηρήσεις δασικών δρόμων στη δημοτική ενότητα Καρυάς και θα συνεχίσει τις συντηρήσεις και το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Γάτσας σημείωσε ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν συντηρηθεί οι περισσότεροι αγροτικοί και δασικοί δρόμοι, οι οποίοι διευκολύνουν την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων και περιπόλων και συνεχίζεται η συντήρηση των αντιπυρικών ζωνών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον Δασάρχη για την άριστη συνεργασία του δασαρχείου με το δήμο και τον ίδιο προσωπικά για το σταθερό ενδιαφέρον στο πλαίσιο σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας, και τόνισε την ανάγκη για ετοιμότητα όλων των αρμόδιων φορέων πολιτικής προστασίας στην επιτήρηση και ειδικότερα στην οργάνωση ομάδων περιπόλων τις ημέρες και ώρες υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

 

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article