Ελασσόνα

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Σπυρίδωνα

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε απόψε το απόγευμα της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου, ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας επί τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνος.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Νικόλαος Πνευματικός, π. Αλέξανδρος Ρουμπιές, («οικοδεσπότης» εφημέριος του εορτάζοντος Ναού), π. Νικόλαος Παπανικολάου,
π. Χρήστος Γεροφάκας, π. Ευάγγελος Γκανάτσιος, π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης και οι διάκονοι π. Σπυρίδων Σταμούλης και π. Αθανάσιος Αποστόλου.
Κατά το κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον βίο και την προσωπικότητα του τιμώμενου Αγίου, του «Επισκόπου της αγάπης και της ταπείνωσης», όπως τον χαρακτήρισε. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Άγιος Σπυρίδων δεν γνώριζε πολλά γράμματα και δε διέθετε πανεπιστημιακά πτυχία, όμως γνώριζε να αγαπά τον Θεό και να διαβάζει το ιερό Ευαγγέλιο, προσόντα που ήταν αρκετά ώστε να στολιστεί με τη θεία χάρη και να αξιωθεί να οδηγήσει πολλές ψυχές ανθρώπων προς τη Βασιλεία των Ουρανών και έκανε ειδική μνεία στο χάρισμα της θαυματουργίας με το οποίο ήταν προικισμένος ο Άγιος Σπυρίδων.
Πριν την απόλυση του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συμπλήρωσε πως αύριο εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί και η χειροτονία του Διακόνου π. Αθανασίου Αποστόλου, καταγόμενου εκ της Τσαριτσάνης..
Τους υπέροχους πανηγυρικούς εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλαν οι ιεροψάλτες κ. Βάιος Βάρσος, κ. Χρήστος Καψάλης, κ. Βασίλειος Βάρσος και ο νεώτερος ιεροψάλτης κ.
Παναγιώτης Σοφιανός ..
\
Κείμενο-φώτο: Βαγγέλης Σαπουνάς
Previous ArticleNext Article