Ελασσόνα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Ελασσσόνα

«Φώτα και Λαμπρή…» υπενθυμίζει ο σοφός λαός μας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτές οι δύο γιορτές είναι οι μεγαλύτερες του χρόνου, έτσι και φέτος  με την καθιερωμένη λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και με θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια και στην πόλη της Ελασσόνας. Στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελοs της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.

Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 10.30, σχηματίσθηκε πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ), και κατευθύνθηκε στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη. Εκεί, όπως γίνεται κάθε χρόνο, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού, κάτω από την «παγωμένη» λιακάδα, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Ελασσονίτες από όλες τις ενορίες της πόλης, για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, αφού άφησε ελεύθερα να πετάξουν στον ουρανό τα λευκά περιστέρι, έριξε τον Σταυρό στα νερά του Ελασσονίτη, όπου βούτηξαν 3 τολμηροί νεαροί κολυμβητές.

Τον Σταυρό ανέσυρε ένας απ΄ αυτούς, ο Δημήτρης Μπακράτσας και αμέσως μετά, ο κ. Χαρίτων δώρισε από έναν χρυσό σταυρό στους τολμηρούς νεαρούς.

*Φωτογραφίες: Θωμάς Παπουτσής

Previous ArticleNext Article