Αθλητισμός

Με ανατροπή η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη προκρίθηκε στις “16” του Australian Open Juniors

Με μια σπουδαία ανατροπή επί της Βρετανίδας, Ράνα Στόιμπερ, η Μιχαέλα Λάκη προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open, συνεχίζοντας την προσπάθεια κατάκτησης του Grand Slam στα Juniors.

Η 16χρονη πρωταθλήτρια, επικράτησε 4-6, 6-4, 6-4 της αντιπάλου της μετά από συναρπαστική μονομαχία στο Court 6 του Melbourne Park και προκρίθηκε στις “16” του πρώτου Grand Slam της σεζόν, για δεύτερο συνεχόμενο Major μετά το US Open 2021 (ηττήθηκε από την Εάλα).

Η Λάκη, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2019 και κάτοχος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών, έκανε σπουδαία προσπάθεια μετά το break που δέχθηκε στο τελευταίο game του εναρκτήριου σετ και διατήρησε τη ψυχραιμία της στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία ανατροπή.

Στο 2ο σετ, η Λάκη πέτυχε το πολυπόθητο break στο 4ο game (4-3) και σέρβιρε μέχρι τέλους για την ισοφάριση. Στο 3ο σετ, η Ελληνίδα ξεκίνησε με break (1-0), όμως η Στόιμπερ απάντησε άμεσα (1-1), με τη Μιχαέλα να πετυχαίνει νέο break στο 3ο game (2-1) και να διατηρεί μέχρι τέλους το προβάδισμα.

Η 16χρονη Τυρναβίτισσα, τελείωσε το ματς με 32 winners και 41 αβίαστα λάθη έναντι 28 και 40 αντίστοιχα της αντιπάλου της.

Στον 3ο γύρο της Μελβούρνης, το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης των Juniors και Νο927 στις γυναίκες, θα αντιμετωπίσει την 17χρονη Τσέχα, Ντομίνικα Σάλκοβα Νο749 στην WTA.

H Λάκη συνεχίζει και στα διπλά, όπου μαζί με τη Δήμητρα Παύλου θα αγωνιστούν την Τρίτη στο 2ο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης.

Πηγή: tennis24.gr

Previous ArticleNext Article